Activitats Destacades

Cicle: 75è aniversari del CSIC - “Ciència d’avui per a un millor demà”

Totes les conferències tindran lloc a les 18h30

Des que fou creat ara fa 75 anys, el CSIC ha dut a terme una tasca en pro del desenvolupament científic i tecnològic que l’ha convertit en el principal organisme públic de recerca a Espanya, el tercer en importància a nivell europeu i el setè a nivell mundial. Responsable del 20% de la produció científica total espanyola, el CSIC compta actualment amb 123 instituts de recerca repartits per totes les Comunitats Autònomes i una nòmina d’unes 12.000 persones. Concretament a Catalunya, on en fou creada la Delegació fa més de set dècades, hi té 24 centres de recerca i unes 2.500 persones treballant-hi.
El cicle de conferències «Ciència d’avui per a un demà millor» es proposa de fer arribar a la ciutadania els resultats d’algunes de les recerques més actuals i de més transcendència social d’entre totes les que es projecten en alguns dels centres del CSIC a Catalunya, recerques que tenen com a objectiu no solament l’avenç en el coneixement científic sinó també, i sobretot, contribuir a conèixer les causes i les implicacions de determinats aspectes que tenen una incidència especial en les nostres vides.

 

Exposició: Del 21 d'octubre al 2 de novembre

“CSIC: 75 anys investigant al servei de la societat”

La commemoració del 75 aniversari del Consell Superior de Recerques Científiques, com a hereu de la més il·lustre tradició científica espanyola, és un magnífic exemple per recordar la transcendència de la Ciència en l'avanç científic, tecnològic i social: al segle XXI, el binomi “benestar social” i “ciència de qualitat” és un fet fora de tota discussió. Assumir el repte d'entendre el món en totes les seve és el repte del CSIC des de la seva crs dimensions per fer-ho millor i afavorir l'avanç del nostre país, de la Ciència i de la Humanitat en general, ha estat ieació. Aquest és el compromís i la tasca diària de totes les persones que formen el CSIC que, dia a dia, treballen per aconseguir un futur millor, més equitatiu, pròsper i sostenible.

Aquesta exposició té com a fi últim presentar succintament l'esdevenir històric del CSIC com a principal organisme públic de recerca d'Espanya i apropar a tota la ciutadania els reptes actuals als quals ens enfrontem. 

Per a més informació: http://www.75aniversariocsic.com/assets/uploads/873e8-1.pdf