Cap a l'eliminació de la malària: experiències en el sud de Moçambic

Cicle: Dilluns de Ciència:Salut Global

13/10/2020
Conferència
Lloc: Streaming
Horari: 18:00
Cap a l'eliminació de la malària: experiències en el sud de Moçambic

Les xerrades es duran a terme a les 18:00h en streaming i sense assistència de públic, per tal de garantir al màxim la salut de tothom.

 

La incidència i la mortalitat de casos de malària han disminuït de manera considerable des del començament del segle, però el ritme de la disminució s'ha estancat i fins i tot revertit en algunes regions des de 2014. És urgent desenvolupar noves eines i estratègies. En aquesta xerrada presentaré els nostres esforços per donar suport a la generació d'evidència, la translació en polítiques i la formació per a impulsar l'esforç global d'eliminació de la malària, amb una aplicació directa en el terreny.

Curriculum Vitae Dr. Alfredo Mayor

Com a biòleg molecular especialitzat en parasitologia del paludisme, l'objectiu general de la recerca traslacional del Dr. Major és contribuir al desenvolupament de noves eines per al control i eventual eliminació del paludisme mitjançant la comprensió dels principals esdeveniments fisiopatològics del paludisme. Per a aconseguir-ho, el seu equip de recerca combina biologia molecular, immunologia i medicina clínica amb la innovació en plataformes multiplexades per a desxifrar la interacció entre la transmissió del paludisme, els factors parasitaris, la immunitat i la malaltia. Gràcies a les sòlides col·laboracions amb el Centre de Recerca Sanitària de Manhiça (CISM; Moçambic) i l'Hospital Catòlic St Joseph (SJCH; Monròvia), el seu grup ha descrit els factors immunològics i parasitològics implicats en la progressió de la malaltia de la malària en nens i dones embarassades. Actualment, el seu grup aplica tècniques moleculars i immunològiques per a comprendre la fisiopatologia de la malària en les poblacions més vulnerables, així com per a desenvolupar noves eines de diagnòstic i vigilància per al seguiment i resposta de la malària en contextos d'eliminació.

Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya



Amb la col·laboració de:

IIB Sant Pau - Fundació Institut de Recerca Hospital de Sant Pau IIB Sant Pau - Fundació Institut de Recerca Hospital de Sant Pau

Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal) Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal)

Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC) Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC)

International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE) International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE)



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls