FOTÒNICA. Quan la llum ens obre les portes del món nano

24/11/2015
Conferència
Per a: Prof. Romain Quidant, Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 12:45
Traducció simultánia: No
FOTÒNICA. Quan la llum ens obre les portes del món nano

La celebració de l’any internacional de la llum al 2015 és una bona ocasió per descobrir com les ciències i tecnologies de la llum, que defineixen el que es coneix com la fotònica, estan influenciant la nostra vida al dia a dia. La fotònica s’ha tornat una ciència transversal, on la llum forja noves eines que permeten solucionar problemes o superar limitacions en una multitud de camps, des de la física quàntica a la medicina, passant per les noves tecnologies. La nanofotònica és una branca de la fotònica que estudia la interacció de la llum amb quantitats de matèria diminutes, d’escala nanomètrica. En aquesta conferència  presentarem les extraordinàries propietats òptiques de les nanopartícules d’or i descobrirem les seves aplicacions centrant-nos en com poden aportar noves eines a la medicina.

 

Es prega confirmar assistència

activitats@residencia-investigadors.es

Telf. 93 443 27 59


Cicle: FOTÒNICA. Quan la llum ens obre les portes del món nano


Organitzat per: La Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya i l’Association Nationale pour l’Espagne des Membres de l’Ordre National du Mérite Français (Délégation pour la Catalogne)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls