‘La ciència segons Forges’, una exposició - homenatge a Antonio Fraguas

des del 11/02/2020 fins al 01/03/2020
Exhibició
Lloc: Sala d'Exposicions
‘La ciència segons Forges’, una exposició - homenatge a Antonio Fraguas

Antonio Fraguas de Pablo ‘Forges’ (1942-2018) és un dels cronistes gràfics més encertats de l’Espanya dels últims 50 anys. Els seus dibuixos i vinyetes relatius a la ciència constitueixen un apartat apassionant i en absolut menor de la seva activitat a premsa. Des de la seva tribuna diària va retratar moltes facetes de la recerca científica: va imaginar escenaris i situacions insòlites, va abordar els seus protagonistes des de prismes hilarants, va contemplar amb atenció l’avenç vertiginós de la tecnologia, va retratar amb agudesa els desafiaments als quals s’ha d’enfrontar i va denunciar de forma recurrent l’abandonament que han patit tradicionalment els organismes espanyols dedicats a generar coneixement.

L’exposició ofereix un recorregut per les vinyetes que Forges va dedicar a la ciència i a la comunitat científica a través de vuit apartats, que abasteixen des dels descobriments , teories i principis que han canviat la humanitat fins a les dificultats per investigar al nostre país, passant per les aplicacions de la ciència que ens han canviat la vida. “Sota moltes de les vinyetes –en forma de codi QR- s’amaguen alguns dels envits que a la complexitat de la naturalesa li ha llançat el gènere humà, els seus somnis de coneixement, les seves aspiracions de transcendir els límits, la modesta voluntat d’assolir vides millors per a tots”, conclou Fernando del Blanco, comissari de l’exposició La ciencia según Forges.

 

Acte de presentació: dimarts, 11 de febrer a les 18:00h

Horaris d'obertura

De dimarts a divendres 17.00h - 20.00h
Dissabte 11.00h - 14.00h i 17.00 - 20.00h
Diumenge 11.00h - 14.00h
Dilluns tancat

 

 Organitzat per:

Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSICAmb la col·laboració de:

Fundación Dr. Antoni Esteve Fundación Dr. Antoni Esteve

Instituto Quevedo de las Artes del Humor Instituto Quevedo de las Artes del Humor

Fundación General de la Universidad de Alcalá Fundación General de la Universidad de Alcalá

Fundación General CSIC Fundación General CSICCALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls