Les primeres dades de la missió Gaia

24/10/2016
Conferència
Per a: Dr. Josep Manel Carrasco, Institut de Ciències del Cosmos-UB (ICC-IEEC)
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
Les primeres dades de la missió Gaia

Gaia ha estat dissenyada per completar el mapa 3D més precís i complet de la nostra galàxia. Les primeres dades publicades el passat 14 de setembre contenen les posicions i magnituds obtingudes durant el seu primer any de missió nominal (d’un total d’almenys cinc anys) per més de mil milions d’objectes. A més, per a dos milions d’estrelles en comú amb Tycho-2 ja s’han pogut determinar també les seves paraŀlaxis i moviments propis. Utilitzant dades dels pols eclíptics es publiquen també les corbes de llum per a un conjunt d’estrelles variables de tipus RR Lyrae i Cefeides. A més, durant el seu escombratge continu del cel, Gaia també ha pogut detectar fonts que canvien sobtadament la seva lluentor (supernoves, microlents, AGNs...), les alertes fotomètriques.

Emissió en streaming:

http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/


Cicle: Dilluns de Ciència


Organitzat per: Residència d'Investigadors, Institució CERCA, Centres de Recerca de Catalunya, Centre for research in agricultural genomics (CRAG), Institut de Ciències de l'espai (ICE), Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC-CSIC), Institute of cosmos Sciences University of Barcelona (ICCUB)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls