Més enllà de les roses blaves: enginyeria metabòlica en plantes

10/10/2016
Conferència
Per a: Dr. Albert Boronat, Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) CSIC-IRTA-UAB-UB
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
Més enllà de les roses blaves: enginyeria metabòlica en plantes

Les plantes es caracteritzen per produir una extraordinària diversitat de compostos que juguen un paper essencial en la seva adaptació i interacció amb l’entorn. Molts d’aquest compostos, anomenats genèricament “metabòlits secundaris”, tenen un gran interès en àmbits tan diversos com la nutrició humana, la industria farmacèutica, la cosmètica o la floricultura. L’enginyeria genètica permet redissenyar rutes metabòliques d’interès en diferents tipus d’organismes. En el cas de les plantes, aquestes estratègies d’enginyeria metabòlica s’han utilitzat per a generar noves varietats vegetals amb característiques millorades i per a produir compostos d’alt valor afegit. En aquesta xerrada s’explicaran conceptes bàsics d’enginyeria metabòlica i es presentaran alguns exemples d’aplicació en les plantes, entre els que s’inclouran les curioses roses blaves, el famós arròs daurat, els tomàquets amb alts nivells d’antioxidants i els olis vegetals que contenen àcids grassos omega-3. S’introduiran també exemples de la recerca que es realitza al programa de “Metabolisme i Enginyeria Metabòlica”  del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG)

 

Emissió en streaming:

http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/


Cicle: Dilluns de Ciència


Organitzat per: Residència d'Investigadors, Institució CERCA, Centres de Recerca de Catalunya, Centre for research in agricultural genomics (CRAG), Institut de Ciències de l'espai (ICE), Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC-CSIC), Institute of cosmos Sciences University of Barcelona (ICCUB)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls