Nanomedicina: cap al diagnòstic precoç, el tractament personalitzat i la medicina de precisió

Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA: Per què cal investigar en ... Biomedicina

17/01/2018
Conferència
Per a: Dra. Laura M. Lechuga, Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:30
Idiomes: Català
Traducció simultánia: No
Nanomedicina: cap al diagnòstic precoç, el tractament personalitzat i la medicina de precisió
La detecció precoç de malalties de manera mínimament invasiva, el seu immediat tractament a nivell personalitzat i el posterior seguiment de la seva evolució són els principals desafiaments a què ens enfrontem en la medicina del segle xxi. El diagnòstic actual necessita noves eines que puguin proporcionar un resultat gairebé instantani de forma precisa, amb una mínima incomoditat per al pacient. Una identificació primerenca permetria una ràpida capacitat de resposta i la immediata aplicació del tractament específic i, per tant, oferiria més possibilitats de recuperació al malalt.

Els importants avenços en el camp de la nanomedicina estan propiciant que aquesta necessitat es converteixi en una realitat gràcies als desenvolupaments en nanodispositius biosensors i “point-of-care” i la seva confluència amb els mòbils inteŀligents d’última generació i als sistemes nanoterapèutics. Ja s’han desenvolupat nanopartícules que poden reconèixer, detectar i destruir selectivament cèŀlules canceroses com també nanosensors que permeten detectar en gotes de fluids biològics quantitats extremament baixes de molècules que revelen el començament d’un càncer o altres malalties. Els dispositius “point-of-care” podran mesurar l’estat de salut del pacient i transmetre aquesta informació directament al personal mèdic, sense alterar la seva vida normal. Sens dubte que la nanomedicina seguirà sorprenent-nos amb avenços que redundaran en una millora de la qualitat de vida de la nostra envellida societat i que ajudarà a resoldre els problemes provocats per les principals malalties com el càncer, els desordres neurodegeneratius i les malalties cardiovasculars.

Emissió en streaming:
http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/

 Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB - CSIC) Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB - CSIC)

Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)

Obra Social "la Caixa" Obra Social "la Caixa"
CERCADOR

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls