Aproximació anglosaxona a la historiografía catalana del segle XX

Autor: Casilda Güell i Jaume Sobrqués i Callicó

Aproximació anglosaxona a la historiografía catalana del segle XX

Barcelona, Desembre 2005

Núm: 26

Format: 14x20 cm

Idiomes: Català.

Descarregar versió en PDF

Cicle de conferències celebrat el mes d'abril de 2005 a la Residència d'Investigadors / CSIC - Generalitat de Catalunya

L’aproximació britànica a l’estudi de la història d’Espanya té una llarga tradició.
Els estudis britànics sobre la història d’Espanya són interessants no només perquè la qualitat de la investigació històrica és molt alta sinó també perquè ens ofereixen una objectivitat molt refrescant i una visió molt més global i internacional del nostre país.

A hores d’ara, i malgrat els estudis que s’han dut a terme, encara manca una visió integradora de les causes del fracàs antifranquista com també un estudi aprofundit sobre l’oposició catalana tant a Espanya com a l’exili (França, Gran Bretanya, Estats Units i Amèrica Llatina).

Per tal de contribuir al coneixement sobre tot el que significà aquesta situació, la primer conferència, "Una contribució catalana a la difusió del mite del contuberni judeo-maçònic-bolxevic: Joan Tusquets i els papers de Salamanca", anà a càrrec del professor Preston, que va voler endinsar-se en l’obra i la figura de mossèn Tusquets, personatge singular i clau en molts aspectes del període estudiat. La segona xerrada fou realitzada per Casilda Güell amb el títol "El fracàs de l’oposició catalanista a Franco (1939-1950)", conferència en la qual exposà les principals conclusions de la seva tesi doctoral. En darrer terme, el professor Miquel Berga, de la Universitat Pompeu Fabra, parlà de la presència de la Guerra Civil espanyola de 1936-1939 en la literatura anglosaxona, tema al qual ha dedicat nombrosos estudis en els darrers anys.

 

Per a sol·licitar aquesta publicació a ho podeu fer a :

 

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls