Imatgeria popular nadalença: la figura del caganer

Autor: Jordi Arruga, Josep Mañà i Isidre Vallès

Imatgeria popular nadalença: la figura del caganer

Barcelona, Nadal de 1999

Núm: 4

Format: 14 x 20 cm

8 pàgines

Idiomes: Català

Descarregar versió en PDF

Editat amb motiu de l'exposició "Imatgeria popular nadalenca: la figura del caganer", organitzada per la Residència d'Investigadors i Associació d'Amics del Caganer, celebrada al nadal de 1999 a la Sala d'Exposicions de la Residència d'Investigadors.

El caganer és una de les figures més característiques i entranyables de la nostra imatgeria popular nadalenca. La inserció d'aquesta desinhibida i controvertida figura en el pessebre és un contrapunt que humanitza la representació del misteri de Nadal.

Aquesta figura que anualment és objecte d'una contínua i creativa reinterpretació per part dels artesans figuristes, el caganer és un dels elements que personalitzen i donen identitat al nostre imaginari nadalenc enmig de la profusa invasió d'iconografia anglosaxona que ens envolta en aquestes diades.

La Residència d'Investigadors CSIC - Generalitat de Catalunya i l'Associació d'Amics del Caganer - entitat que reuneix simpatitzants, estudiosos i col·lecionistes d'aquesta figura-, moguts per la seva apreciació de l'art popular i la voluntat de vindicar la particularitat cultural i la diversitat de viure i d'expressar el Nadal, presenten aquesta petita exposició il·lustrativa dels orígens, les tipologies, els significats, etc., de la figura més popular del pessebre català.

 

Per a sol·licitar aquesta publicació a ho podeu fer a :

 

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls