La salut en la història d'Europa

Autor: Dr. Jon Arrizabalga, Dr. Àlvar Martínez Vidal i Dr. José Pardo Tomás

La salut en la història d'Europa

Primera Edició, Novembre, 1998

Núm: 1

Format: 16,5 x 24,2 cm

96 pàgines

Idiomes: Català amb traducció del texte al castellà i a l'anglès

Descarregar versió en PDF

Editat amb motiu de l'exposició "La salut en la història d'Europa", organitzada pel Departament d'Història de la Ciència de la Institució Milà i Fontanals (CSIC) i la Residència d'Investigadors, celebrada a la Sala d'Exposicions de la Residència d'Investigadors.

A l'Occident, la salut ha estat objecte de preocupació humana almenys d'ençà de les grans civilitzacions mediterrànies de l'Antiguitat.
A partir del segon mil·lenni de la nostra era, començaren a desplegar-se estratègies sanitàries que ultrapassaren l'estret marc de la salut individual de les capes socials privilegiades per dirigir-se a la salut de les col·lectivitats en conjunt. Als darreres dos segles i mig, la protecció i la promoció de la salut pública han passat de ser objectius només a l'abast de les ciutats i estats més desenvolupats a esdevenir un dret fonamental i una aspiració de la humanitat a escala planetària.

La salut en la història d'Europa vol oferir ara, quan es compleix mig segle de la fundació de l'Organització Mundial de la Salut, una visió panoràmica del que ha significat la lluita per assolir un "estat de complet benestar físic, mental i social" durant els darrers mil anys de la històrica europea.

 

Per a sol·licitar aquesta publicació a ho podeu fer a :

 

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls