Ocult però invisible: veus femenines

Autor: Valentí Gómez i Olive

Ocult però invisible: veus femenines

Barcelona, desembre 2006

Núm: 29

Format: 14 x 20 cm

96 pàgines

Idiomes: Català

Descarregar versió en PDF

Cicle de conferències celebrat els mesos de maig i juny de 2004 a la Residència d’Investigadors CSIC-Generalitat de Catalunya

Cicle de conferències a càrrec de:
— Victoria Cirlot, Professora de literatura medieval a la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.
— Marga Clark, artista fotògrafa nascuda a Madrid i que realitzà la seva carrera universitària i cursos especialitzats de cinema i fotografia a Nova York.
— Eulàlia Lledó Cunill, Doctora en Filologia Romànica, Professora de l’IES Les Corts de Barcelona i col·laboradora docent de la Universitat Rovira i Virgili. Es dedica a la recerca de les orientacions sexistes i androcèntriques a la llengua.
— Marta Llorente, Professora titular del departament de Composició Arquitectònica (ETSAB, UPC). Dona classes de teoria de l’arquitectura i de les arts des de l’Antiguitat fins el s. XIX i d’Antropologia urbana.
 
Les conferències foren referides al treball intel·lectual, científic i en general al treball creatiu de la dona, no només en la història cultural europea, sinó també en la història de la cultura universal.
Les ponències de les participants es van referir a temes tan significatius com la literatura (Eulàlia Lledó), la poesia i la fotografia (Marga Clark), l’espai en l’arquitectura (Marta Llorente) o la mística medieval (Victoria Cirlot).
Totes les conferències són reflexions molt originals, suggerents, plenes de vitalitat i rigor analític.

 

Per a sol·licitar aquesta publicació a ho podeu fer a :

 

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls