Canvi global i aigua

Cicle: SOS! AQUÍ LA TERRA Desafiaments i reptes del Canvi Global

25/04/2022
Conferència
Per a: Dr. Damià Barceló (Prof.d'Investigació a l'IDAEA-CSIC)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Canvi global i aigua

A moltes regions el consum d’aigua supera la disponibilitat de manera que tenen lloc molts problemes de gestió de l’aigua. Futurs escenaris de canvi climàtic ens porten a una situació d’escassetat de la quantitat d’aigua en diferents zones del planeta, incloent l’àrea de la Mediterrània, amb episodis extrems d’inundacions i sequeres. En aquesta conferència es discutiran diferents aspectes relacionats amb la quantitat i qualitat d’aigua a la zona de la Mediterrània i a Europa, com poden ser la destinació, el risc i l’eliminació de contaminants emergents i micro-plàstics en una situació de canvi global. En especial es discutirà com l’escassetat d’aigua influeix negativament en la qualitat de l’aigua així com les recents  conseqüències negatives de la Covid-19 a les aigües  Els resultats presentats van ser finançats per diferents projectes como GLOBAQUA, SCARCE i el projecte I-LINK +2019 B20030 .

Currículum Vitae

     Professor d’Investigació a l’IDAEA-CSIC i des de l’any 2008 Director de l’ICRA-CERCA. Doctor Honoris Causa per la Universitat de Ioannina el 2014 i per la Universitat de Lleida el 2021. Ha rebut diferents premis tant nacionals com internacionals, ha dirigit  més de 60 tesis doctorals i està associat a activitats acadèmiques amb diferents institucions internacionals a la Xina, Aràbia Saudí i la Índia. Es a més coeditor en cap de diferents revistes del grup Elsevier. com Science of the Total Environment i Methods X. El seu interès professional es centra en el destí i transformació dels contaminants emergents , micro-plàstics i proteïnes a aigües naturals i residuals i la seva relació amb la salut ambiental i humana.

Emissió en Streaming 


Vídeos

Canvi global i aigua

Canvi global i aigua

Dr. Damià Barceló (Prof.d'Investigació a l'IDAEA-CSIC)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls