Desenvolupament d’una teràpia ceŀlular: del laboratori a l’hospital

Per a: Dra. Anna Serrano (Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC)

Cicle DILLUNS DE CIÈNCIA: Per què cal investigar en ... Biomedicina

Conferència

La fibrosi pulmonar idiopàtica és una malaltia progressiva dels pulmons per a la qual actualment no disposem de cap teràpia. En aquesta conferència s’explicaran les passes fetes en el procés per desenvolupar una nova teràpia ceŀlular d’aquesta malaltia. El recorregut partirà de la idea original, seguirà amb els treballs experimentals, i culminarà amb les primeres proves en pacients.

 

Curriculum vitae:

Llicenciada en Biologia per la UB l'any 1996 i doctorada en Biologia també per la UB l'any 2002. L'any 1996 va entrar al departament de patologia experimental del IIBB-CSIC per realitzar una tesina centrada en l'estudi de la citotoxicitat pulmonar, posteriorment va fer la Tesis doctoral al mateix departament centrada en l'estudi de teràpies antioxidant per el tractament de la fibrosis pulmonar idiopàtica, des de llavors tota la seva recerca ha estat centrada en l’estudi de tractaments efectius per aquesta malaltia. Actualment, dirigeix el grup de malalties pulmonars del grup d'Inflamació i reparació tissular del departament de patologia experimental del IIBB-CSIC.

Durant aquesta última dècada ha desenvolupat una teràpia cel·lular per la fibrosis pulmonar que han traslladat a la pràctica clínica.

Durant aquest anys ha dirigit 4 tesis doctorals, ha publicat 35 articles en revistes indexades, dóna classes a diferents Màsters.

 

 

Emissió en streaming:

 

 

 Delegació a Catalunya          
    Delegació a Catalunya
 
 

Organitzat per: Residència d'Investigadors, CSIC Delegació a Catalunya, Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IibB), Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)

Data: 19/02/2018

Lloc: Sala d'Actes

Hora: 18:30 hs.

Informació adicional

Traducció simultánia: Si

Foto per a: Desarrollo de una terapia celular: del laboratorio al hospital