Una aproximació als impactes del canvi climàtic sobre l’activitat turística

Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA. Canvis energètics en favor del clima

06/03/2019
Conferència
Per a: Àngel Bujosa Bestard, Director de la ‘Càtedra UNESCO/SA NOSTRA per a la gestió empresarial i el medi ambient. Universitat de les Illes Balears (UIB)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Una aproximació als impactes del canvi climàtic sobre l’activitat turística

La importància econòmica del sector turístic i la seva estreta relació amb el medi ambient i, en especial, el clima, expliquen el creixent interès de la literatura en l’estudi dels impactes del canvi climàtic sobre el turisme. En un primer moment, la literatura va posar l’èmfasi en l’estudi del clima com un recurs més per al turisme, en un intent d’identificar quines eren les condicions climàtiques més confortables per als turistes mitjançant la construcció de diferents índexs climàtics. D’aquesta manera és possible analitzar la influència de les condicions climàtiques sobre el volum i la distribució espacial i temporal dels fluxos turístics. Més recentment, el focus d’atenció de la literatura s’ha desplaçat a l’estudi de com el canvi climàtic altera la provisió de recursos naturals que, en gran mesura, determinen l'atractiu de les destinacions turístiques. En aquest cas és possible quantificar, en termes econòmics, la pèrdua de benestar que experimentaran els usuaris d’aquests ecosistemes davant l’alteració de recursos provocada pel canvi climàtic.


Curriculum Vitae

Professor Titular del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat de les Illes Balears (UIB). Investigador principal del grup en Anàlisi econòmica dels impactes del turisme (AEIT) de la UIB. Ha participat en projectes d'investigació nacionals i internacionals, ha publicat articles a revistes d’impacte i ha participat a un gran nombre de congressos científics. Des del curs 2010/2011 és director de la ‘Càtedra UNESCO/SA NOSTRA per a la gestió empresarial i el medi ambient’ de la UIB.


Vídeos

Una aproximació als impactes del canvi climàtic sobre l’activitat turística

Una aproximació als impactes del canvi climàtic sobre l’activitat turística

Àngel Bujosa Bestard, Director de la ‘Càtedra UNESCO/SA NOSTRA per a la gestió empresarial i el medi ambient. Universitat de les Illes Balears (UIB) Lloc: Amfiteatre
CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls