La Terra al límit: la nostra societat i els riscos geològics

Cicle: SOS! AQUÍ LA TERRA

08/11/2021
Conferència
Per a: Dra. Adelina Geyer Traver (GEO3BCN, CSIC)
Lloc: Aforament limitat a 25 persones + Streaming
Horari: 18:00
La Terra al límit: la nostra societat i els riscos geològics

En els últims segles, l'expansió demogràfica i la vasta urbanització ha fet augmentar notòriament l'exposició de la nostra societat als perills naturals. Durant l'última dècada, només a Europa, els desastres geològics i hidrometeorològics han causat més de 80.000 morts i 95.000 milions d'euros en pèrdues econòmiques. Per això, els governs dels diferents països tracten de preparar-se per fer front als diversos perills naturals, establir protocols i mesures de mitigació i construir així comunitats amb major capacitat d'adaptació i resiliència. D'altra banda, la comunitat científica busca comprendre com els diferents perills interactuen entre si generant efectes en cascada i escenaris de multirisc, establir sistemes efectius de vigilància i alerta primerenca, i desenvolupar i implementar anàlisi de vulnerabilitat i risc. A Geociències Barcelona, la investigació sobre els riscos geològics, és una de les línies prioritàries i tenim com a objectius: determinar les causes i potencials impactes dels principals riscos geològics i ambientals, entenent-los com a resultat de la geodinàmica global de l' planeta; difondre el coneixement actual sobre aquells processos geològics que poden implicar un risc per a la nostra societat, reforçant la comunicació entre la comunitat científica, el públic en general, i els responsables polítics; desenvolupar innovadors mètodes d'estudi i vigilància; donar suport en el disseny d'actuacions preventives; i elaborar anàlisis de perillositat en zones geològicament actives i assessorar els responsables de la presa de decisions i la gestió de el risc.

 

Currículum vitae

Adelina Geyer és doctora en Ciències de la Terra per la Universitat de Barcelona. És Científic Titular del CSIC i treballa actualment a l'Institut Geosciences Barcelona (CSIC). La seva principal línia d'investigació és la modelització experimental i numèrica de processos volcànics i magmàtics enfocada a l'estudi del vulcanisme actiu i a l'avaluació de la perillositat volcànica. Les seves zones d'estudi principals són Illa Decepció (Antàrtida), les Illes Canàries i el Camp Volcànic de la Garrotxa.

Emissió en streaming


Dra. Adelina Geyer Traver (GEO3BCN, CSIC)

ageyer.jpg

Vídeos

La Terra al límit: la nostra societat i els riscos geològics

La Terra al límit: la nostra societat i els riscos geològics

Dra. Adelina Geyer Traver (GEO3BCN, CSIC)


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

Institut Geosciències Barcelona (GEO3BCN, CSIC) Institut Geosciències Barcelona (GEO3BCN, CSIC)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls