Migranya i Visió

Cicle: SOS! AQUÍ LA TERRA

28/02/2022
Conferència
Per a: Dr. Xavier Otazu, Dr. Xim Cerdà
Horari: 18:00
Migranya i Visió

Cicle: SOS! Aquí la Terra. Desafiaments i reptes del Canvi Global

La migranya és la segona dolència a nivell mundial que causa més baixes per motius de salut. Els mecanismes neuronals associats a la migranya són principalment els del Sistema visual. En aquesta xerrada mostrarem els estudis realitzats en col·laboració entre el Centre de Visió per Computador I el Vall d’Hebron Institut de Recerca per trobar la relació entre els mecanismes neuronals que comparteixen la percepció visual del color I les migranyes I aquests dos fenòmens.

CV Xavier Otazu

En Xavier Otazu és doctor en Física, investigador sènior del Centre de Visió per Computador i Professor Titular del Departament de Ciències de la Computació de la UAB. Treballa en l’estudi de diversos mecanismes neuronals del Sistema visual humà, sobretot aquells associats a la percepció del color, tant a través d’experimentació psicofísica com de la simulació computacional dels mecanismes neuronals del cervell associats a la visió.

CV Xim Cerdà

En Xim Cerdá és doctor en Informàtica, investigador post doctoral en el Cognition & Brain Plasticity (CBP) Group de la UB i Professor Associat en el Departament de Ciències de la Computació de la UAB, on va fer la seva tesis sota la direcció del Dr. Xavier Otazu. Abans d’incorporar-se en el CBP, va realitzar un post doc de pràcticament tres anys en la Unitat de Cefalea i Dolor Neurològic del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR). Actualment, està realitzant un segon post doc en el camp de la cognitive neuroscience, aplicant mètodes d’anàlisis avançat a imatges de ressonància magnètica funcional.

Emissió en Streaming 


Vídeos

Migranya i Visió

Migranya i Visió

Dr. Xavier Otazu, Dr. Xim Cerdà


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Residencia de Estudiantes en España (RESA) Residencia de Estudiantes en España (RESA)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls