Quin és l’impacte de l’activitat humana en el clima de la terra?

01/02/2016
Conferència
Per a: Dr. Joan O. Grimalt
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:30
Traducció simultánia: No
Quin és l’impacte de l’activitat humana en el clima de la terra?

La humanitat ha aconseguit desenvolupar mètodes de despesa d’energia que no estan a l’abast de cap altre organisme de la natura. Aquests mètodes han generat un augment important de CO2 a l’atmosfera i l’han portat a unes concentracions absolutament inusuals dins del Quaternari. Amb una probabilitat del 95% la temperatura mitjana dels últims anys és superior a l’observada en els darrers 2.000 anys. Aquest augment (actualment 0,6ºC) ha generat un desgel generalitzat a les muntanyes però que també s’observa en zones dels pols nord i sud. A causa d’aquest desgel i de l’augment de temperatura de les masses d’aigua, el nivell de la mar ha pujat en l’ordre de 17 cm en el segle xx. En aquesta conferència es mostraran els aspectes principals del canvi que s’està produint i es mostraran les dades i fonts d’informació que suporten les observacions. La presentació s’estructurarà sobre tres preguntes: què està passant? per què està passant? i per què està passant ara?

 

Per veure la conferència en temps real cliqui aquí:

http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/


Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA: La Química de la nostra vida


Organitzat per: Residència d’Investigadors, CSIC - Delegació a Catalunya, Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls