150.º Cumpleaños del descubrimiento de la tabla periódica por Dmitri Mendeléiev

150.º Cumpleaños del descubrimiento de la tabla periódica por Dmitri Mendeléiev

des del 08/04/2019 fins al 17/06/2019

L’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) va proclamar el 2019 l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (IYPT 2019), coincidint amb el 150è aniversari del genial descobriment del sistema periòdic per part del químic Dmitri Mendeléiev l’any 1869. D’aquesta manera, les Nacions Unides van reconèixer la importància del paper de la química en la promoció d’un desenvolupament sostenible i la seva contribució de manera decisiva a solucions per als reptes que afronta el nostre planeta en termes d’energia, d’educació, d’agricultura i de salut. Aquesta commemoració reunirà, arreu del món, protagonistes de branques de la societat molt diverses, per a promoure i exposar durant tot l’any la importància de la taula periòdica dels elements i les aplicacions que ha tingut, té i tindrà en la nostra societat.

Atenent a aquesta realitat, la Societat Catalana de Química, societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans i membre de ple dret de la Unió Europea de Societats de Química l’EuChemS, va prendre la iniciativa de coordinar l’organització dels actes commemoratius de l’Any Internacional de la Taula Periòdica a Catalunya. En aquest context, la delegació del CSIC a Catalunya es va brindar a ser la seu d’un cicle de conferències impartides per personalitats rellevants del nostre entorn i especialistes en temàtiques relacionades amb els elements químics. La finalitat del cicle és la de donar més difusió a la importància de la celebració i al mateix temps posar en relleu la influència decisiva de la química en la nostra vida, així com exposar de manera crítica els reptes davant els quals la pròpia química pot ser clau per al futur desenvolupament de la nostra societat.

Dr. Àngel Messeguer (IQAC - CSIC)


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Societat Catalana de Química Societat Catalana de QuímicaCALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls