Estimar la Història: Conèixer per a comprendre (I) 30 anys de la caiguda del Mur de Berlín: perspectives

Estimar la Història: Conèixer per a comprendre (I) 30 anys de la caiguda del Mur de Berlín: perspectives

des del 14/11/2019 fins al 12/12/2019

La commemoració del 30è aniversari de la caiguda del Mur de Berlín és un esdeveniment de primer ordre que ha marcat de manera més que significativa les tres darreres dècades a Europa i al món sencer ja que, com s'ha escrit, potser ha tingut més conseqüències que l'arribada de la Humanitat a la Lluna.

La transcendència d'aquest fet històric va ser de tal grau que la Residència d'Investigadors vol contribuir tant al coneixement com a la reflexió de les seves profundes implicacions, transcendència no solament pel que va significar per a la reunificació d'Alemanya sinó perquè el mapa del món va canviar de manera espectacular al poc temps amb l’accelerada desmembrament de la URSS i una profunda transformació de la geopolítica mundial.

Per tal conèixer com i perquè de la mateixa caiguda del Mur de Berlín com també de les dites conseqüències, de manera especial, a l'Europa central i als partits comunistes europeus, en aquest cas representat pel Partit Comunista d'Espanya, la Residència d'Investigadors organitza aquest cicle de conferències que volen aportar coneixement expert sobre aquest transcendental moment de la Història.

La tarda del 9 de novembre de 1989, l’informatiu de la tarda de la RDA va iniciar la seva emissió amb el següent titular: "La RDA obre les seves fronteres" però, com va escriure Frederick W. Taylor en el seu llibre "El Mur de Berlín" (RBA, 2009) tot recollint un comentari que es va escoltar a Berlín Est, "Van construir un mur per a impedir que la gent s'anés i ara l’enderroquen per tal d'impedir que la gent se'n vagi".


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors




Activitats relacionades amb aquest Cicle

El Mur que va enderrocar Moscou
14/11/2019
Conferència - Amfiteatre

El Mur que va enderrocar Moscou

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls