Bailando con nanopartículas

13/11/2021
Affichage
Par: Artistes (Crisal Rodríguez, Josep Lluís Viladot i Ramon Roig), experts en nanotecnologia de l’IN2UB (Sònia Trigueros, Teresa Andreu, Xavier Batlle i Jordi Díaz) i experts en tecnologies mòbils (Onetap Interactive).
Lieu: Salle des conférence
Horaire: 17:00
Bailando con nanopartículas

Dansa, poesia i música per representar el món nanomètric: aquest és l’objectiu de l’espectacle impulsat per l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia de la Universitat de Barcelona (IN2UB).

Ballant amb nanopartícules s’ha creat seguint un procediment similar al que s’utilitza en ciència: de baix a dalt, és a dir, del no-res al producte final. En aquest procés hi han intervingut tres tipus de cocreadors: d’una banda, els experts en nanotecnologia de l’IN2UB Sònia Trigueros, Teresa Andreu, Xavier Batlle i l’impulsor i creador de la proposta, Jordi Díaz, també dels CCiTUB. De l’altra, els artistes Crisal Rodríguez, Ramon Roig i Josep Lluís Viladot. I finalment, els experts en tecnologies mòbils de l’empresa emergent Onetap Interactive.

Ballant amb nanopartícules es divideix en quatre actes. A través de petites performances basades en el moviment de les nanopartícules, anem construint i explicant alguna de les característiques que fan que, a la nanoescala, la tecnologia sigui disruptiva.

Des del caos del moviment brownià al control de l'ordre de la nanoescala, un ordre que ens dona les claus per construir el món nano, una construcció complexa i que encara està en evolució. A partir de la construcció i el coneixement, busquem solucions per a alguns problemes, molts dels quals causats per nosaltres mateixos, l'ésser humà; una part plena de llum i d'esperança, l'esperança que ens dona la nanotecnologia aportant-nos solucions per a problemes globals.

Ballant amb nanopartícules forma part del projecte NanoCaedre, un projecte d'hibridació d'art i ciència en el qual interactuen diferents disciplines artístiques amb la nanociència i la nanotecnologia. NanoCaedre vol ser, al seu torn, un punt de trobada i debat entre l'art i la ciència, on es potenciï la tercera cultura.

-----------------------

 

Reserva prèvia per assistir presencialment:
Helena Parnaud
activitats@residencia-investigadors.es
934432759

-----------------------

Actividad dentro de la Semana de la Ciencia 2021 #SC21CAT 

Más información bit.ly/3vYRrdC


Vidéos

Bailando con nanopartículas

Bailando con nanopartículas

Artistes (Crisal Rodríguez, Josep Lluís Viladot i Ramon Roig), experts en nanotecnologia de l’IN2UB (Sònia Trigueros, Teresa Andreu, Xavier Batlle i Jordi Díaz) i experts en tecnologies mòbils (Onetap Interactive).


Organisé par:

Instituto de Nanociencia y Nanotecnología (IN2UB) Instituto de Nanociencia y Nanotecnología (IN2UB)




CALENDRIER DES ACTIVITÉS

Activités internes
Activités externes

DIRECT!

Vous pouvez suivre nos conférences en streaming

NOS CONFÉRENCES

Visitez notre chaîne YouTube

NOTRE IMAGE

Musique pour la science

//El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Développement web: WEBfine
Nous utilisons cookies pour analyser vos habitudes de navigation. Si vous continuez à naviguer, nous considérons que vous acceptez l'utilisation de cookies. OK | plus détails