Entre humans i animals no-humans: Recerques antropològiques sobre ontologies i (inter) relacionalitat

Cicle: XIV Cicle de Converses al Raval

04/04/2019
Conferència
Per a: Montserrat Ventura i Oller (Dpt.Antropologia Social i Cultural, UAB), Mònica Martínez Mauri (Dpt. Antropologia Social, UB), Araceli González Vázquez (Dpt. Arqueologia i Antropologia (IMF-CSIC)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:30
Entre humans i animals no-humans: Recerques antropològiques sobre ontologies i (inter) relacionalitat

Coordina:Araceli González Vázquez (IMF-CSIC)

És àmpliament reconegut que en les últimes dècades, en la confluència de noves formes de fer i pensar antropològiques, incardinades, per exemple, en els anomenats "gir animal" i "gir ontològic" de les Ciències Socials i les Humanitats, però també tant en recerques humanistes com posthumanistes, emergeix un innovador interès acadèmic per les vides animals. De certa interseccionalitat teòrica sorgeixen múltiples enfocaments, com els "estudis animals", els "estudis humà-animal", la "antrozoologia", la "zooantropologia“, les "etnografies multiespecífiques", i unes altres. En l'actualitat existeix un creixent interès en  l'Antropologia en l'estudi de les relacions entre els humans i els animals no-humans, que es reflecteix en un augment exponencial del nombre de llibres i articles que reflexionen sobre els estatus i els rols dels animals, sobre les concepcions humanes de la animalitat i les seves dinàmiques espacials i temporals, etc. 

En aquesta sessió, antropòlogues americanistes i africanistes reflexionaran sobre la forma en què els animals són part de les vides humanes; sobre la forma en què els humans són part de les vides animals; sobre la manera en què humans i animals no-humans es relacionen en diferents entorns de creixent fragilitat, amb unes dinàmiques socials i polítiques a tenir en compte; i sobre la forma en què les etnografies centrades en les relacions entre els humans i els animals no-humans adonen del pluralisme ontològic i contribueixen a desestabilitzar les ontologies naturalistes que dominen el pensament anomenat "Euroamericà" o "Occidental".

Emissió en streaming:
http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/

 



Organitzat per:

Institució Milà i Fontanals - CSIC (Departament d'Arqueologia i Antropologia) Institució Milà i Fontanals - CSIC (Departament d'Arqueologia i Antropologia)

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls