La genètica, les plantes i el canvi global

Cicle: SOS! AQUÍ LA TERRA Desafiaments i reptes del Canvi Global

23/05/2022
Conferència
Per a: Dr. José Pio Beltrán (Professor de recerca ad honorem a l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes de València (CSIC-UPV)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
La genètica, les plantes i el canvi global

El creixement de la població humana juntament amb l’augment de lús de recursos per càpita amenacen el funcionament del sistema Terra. La vida és estrictament depenent de les plantes i de la salut dels ecosistemes. Analitzarem com el coneixement genètic i les tecnologies com les d'edició genòmica proporcionen eines per a diagnosticar i mitigar els efectes del canvi global sobre les plantes.

Currículum Vitae

Professor de recerca ad honorem a l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes de València (CSIC-UPV). Ha dirigit durant dècades el laboratori de Biologia Reproductiva i Biotecnologia de les plantes. Va aïllar el gen deficiens primer gen descrit que controla la identitat dels òrgans florals. Investiga el desenvolupament de flors i fruits en lleguminoses i en el tomàquet i ha desenvolupat tecnologies per a l'obtenció de plantes sense llavors o plantes resilients a l'atac d'insectes que permeten integrar biotecnologia i lluita biològica. Autor d'un centenar de publicacions i tres patents transferides. Actualment és President de la Fundació Agroalimentaria Triptolemos, organització que pretén optimitzar el sistema alimentari amb un enfocament de sistema global sostenible.

 

Emissió en Streaming 

 


Vídeos

La genètica, les plantes i el canvi global

La genètica, les plantes i el canvi global

Dr. José Pio Beltrán (Professor de recerca ad honorem a l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes de València (CSIC-UPV)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls