Sistemes d'emmagatzematge d'energia hidroelèctrica

Cicle: Dilluns de Ciència_Maig. ENERGIES RENOVABLES: Oportunitats i dificultats

10/05/2021
Conferència
Per a: Dra. Montserrat Mata Dumenjó, Enginyera Industrial especialitat tècniques energètiques i Doctora en Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Lloc: GoToMeeting
Horari: 18:00
Sistemes d'emmagatzematge d'energia hidroelèctrica

La xerrada es durà a terme a les 18:00h a la plataforma GoToMeeting. 

L’enllaç per a la connexió és el següent: bit.ly/3iq0Q6R
El codi d'accés és 350-185-805 o bé, descarregant l'App.

Un dels grans reptes de les energies renovables és l'emmagatzematge de l'energia. A la conferència s'exposarà una visió general dels sistemes d'acumulació d'energia, i es centrarà amb l'energia hidràulica i també amb les possibilitats d'aprofitar ambdues en paral·lel.

Currículum Vitae

Dra. Montserrat Mata Dumenjó
Enginyera Industrial especialitat tècniques energètiques i Doctora en Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Treballa com a enginyera des de 1991. Primer compaginat la recerca en temes de convertidors per a sistemes fotovoltaics a la UPC amb estudi de risc a la Generalitat, al 1997 entra a treballar a l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, centre d'investigació conjunt de la UPC i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), després passa a treballar en el Departament d'Electrònica de la UPC com a professora i com a investigadora, la qual cosa compagina amb la feina a l'empresa Tramatecnoambiental, dedicada a les instal·lacions de fotovoltaica. A l’any 2002 entra treballar a Ecotècnia (que passa a ser Alstom Wind), primer dedicada al disseny de components per a sistemes autònoms fotovoltaics i finalment al món de la eòlica, on s’encarrega dels temes d'integració de la xarxa: definir estratègies per al compliment dels requisits de xarxa de parcs eòlics, i el desenvolupament de models elèctrics dels aerogeneradors i representant a Alstom Wind a diferents comitès internacionals d’estandardització : comitè internacional sobre modelat de aerogeneradors (27 WG del TC88 d'IEC 61400), el Grup de treball de codis de xarxa de la EWEA i, Comitè Tècnic de verificació de l'AEE. A partir del 2012, ella i altres enginyers creen Emelcat sccl una nova empresa, spin off de la UPC, per promoure, disseny i instal·lació d'emmagatzematge.

 



Dra. Montserrat Mata Dumenjó

dumenjo2.jpg

Vídeos

Sistemes d'emmagatzematge d'energia hidroelèctrica

Sistemes d'emmagatzematge d'energia hidroelèctrica

Dra. Montserrat Mata Dumenjó, Enginyera Industrial especialitat tècniques energètiques i Doctora en Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), EmelCat


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC

Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC) Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC)



Amb la col·laboració de:

Emelcat Emelcat



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls