AntropoZoocè: invasions, extincions i nous paisatges

Cicle: XIV Cicle de Converses al Raval

06/06/2019
Conferència
Per a: Stefano Biagetti, Etnoarqueòleg (Dpt. Humanitats, UPF); Edgard Camaròs, Arqueozoòleg (Dpt. Prehistòria, Univ. Cantabria)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 17:30
AntropoZoocè: invasions, extincions i nous paisatges

Coordina:Débora Zurro (IMF-CSIC)

Les discussions i debats sobre l’Antropocè acostumen a girar entorn de les activitats agrícoles i les pràctiques de desforestació i totes les modificacions que això comporta, contemplant sobretot aspectes relatius al regne vegetal i a la geomorfologia dels paisatges.

Encara que aquest és clarament un dels grans impactes sobre el planeta, i amb grandíssimes conseqüències, el regne animal també participa d'aquestes dinàmiques, formant part d'aquest entorn profundament modificat i a la vegada, modificant-ho.

Així, els canvis en la biodiversitat i biomassa animal per causa humana han impactat també profundament en nombrosos ecosistemes al llarg de mil·lennis: discutirem entorn d'aquest AntropoZOOcè, repassant aspectes que van des de les extincions a l'altre costat de l’Atlàntic presumptament associades al Poblament Americà, a la intensificació en el consum de recursos marins, la domesticació de nombroses espècies, l'extensió de les pràctiques ramaderes o l'emergència d'espècies sinantròpiques fins a arribar a la qual es considera, en l'actualitat, la Sisena gran extinció.

 

Emissió en streaming:
http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/



Vídeos

AntropoZoocè: invasions, extincions i nous paisatges

AntropoZoocè: invasions, extincions i nous paisatges

Stefano Biagetti, Etnoarqueòleg (Dpt. Humanitats, UPF); Edgard Camaròs, Arqueozoòleg (Dpt. Prehistòria, Univ. Cantabria)


Organitzat per:

Institució Milà i Fontanals - CSIC (Departament d'Arqueologia i Antropologia) Institució Milà i Fontanals - CSIC (Departament d'Arqueologia i Antropologia)

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls