Ballant amb nanopartícules

13/11/2021
Exhibició
Per a: Artistes (Crisal Rodríguez, Josep Lluís Viladot i Ramon Roig), experts en nanotecnologia de l’IN2UB (Sònia Trigueros, Teresa Andreu, Xavier Batlle i Jordi Díaz) i experts en tecnologies mòbils (Onetap Interactive).
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 17:00
Ballant amb nanopartícules

Dansa, poesia i música per representar el món nanomètric: aquest és l’objectiu de l’espectacle impulsat per l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia de la Universitat de Barcelona (IN2UB).

Ballant amb nanopartícules s’ha creat seguint un procediment similar al que s’utilitza en ciència: de baix a dalt, és a dir, del no-res al producte final. En aquest procés hi han intervingut tres tipus de cocreadors: d’una banda, els experts en nanotecnologia de l’IN2UB Sònia Trigueros, Teresa Andreu, Xavier Batlle i l’impulsor i creador de la proposta, Jordi Díaz, també dels CCiTUB. De l’altra, els artistes Crisal Rodríguez, Ramon Roig i Josep Lluís Viladot. I finalment, els experts en tecnologies mòbils de l’empresa emergent Onetap Interactive.

Ballant amb nanopartícules es divideix en quatre actes. A través de petites performances basades en el moviment de les nanopartícules, anem construint i explicant alguna de les característiques que fan que, a la nanoescala, la tecnologia sigui disruptiva.

Des del caos del moviment brownià al control de l'ordre de la nanoescala, un ordre que ens dona les claus per construir el món nano, una construcció complexa i que encara està en evolució. A partir de la construcció i el coneixement, busquem solucions per a alguns problemes, molts dels quals causats per nosaltres mateixos, l'ésser humà; una part plena de llum i d'esperança, l'esperança que ens dona la nanotecnologia aportant-nos solucions per a problemes globals.

Ballant amb nanopartícules forma part del projecte NanoCaedre, un projecte d'hibridació d'art i ciència en el qual interactuen diferents disciplines artístiques amb la nanociència i la nanotecnologia. NanoCaedre vol ser, al seu torn, un punt de trobada i debat entre l'art i la ciència, on es potenciï la tercera cultura.

-----------------------

 

Reserva prèvia per assistir presencialment:
Helena Parnaud
activitats@residencia-investigadors.es
934432759

-----------------------

Activitat dins de la Setmana de la Ciència 2021 #SC21CAT 

Més informació bit.ly/3vYRrdC

 


Vídeos

Ballant amb nanopartícules

Ballant amb nanopartícules

Artistes (Crisal Rodríguez, Josep Lluís Viladot i Ramon Roig), experts en nanotecnologia de l’IN2UB (Sònia Trigueros, Teresa Andreu, Xavier Batlle i Jordi Díaz) i experts en tecnologies mòbils (Onetap Interactive).


Organitzat per:

Instituto de Nanociencia y Nanotecnología (IN2UB) Instituto de Nanociencia y Nanotecnología (IN2UB)
CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls