Cel·les solars sostenibles i a la carta

Cicle: L'escalfament climàtic: Solucions energètiques d'avui per a demà

12/06/2023
Conferència
Per a: Dr. Mariano Campoy Quiles (ICMAB)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Cel·les solars sostenibles i a la carta

El sol és la font d'energia sostenible més abundant que disposem. Això no obstant, es tracta d'energia diluïda, cosa que implica que haurem de cobrir grans extensions de terreny amb tecnologies solars per satisfer una fracció important de les nostres necessitats energètiques. La fotovoltaica, que consisteix a convertir la llum solar en electricitat, és una de les formes més eficients de fer servir l'energia del sol. Més enllà de les granges solars, el repte energètic implica integrar fotovoltaica a edificis, carreteres, hivernacles, vehicles, mobiliari urbà… Necessitem una fotovoltaica a la carta que optimitzi les seves prestacions per a cada aplicació, i ho faci de forma sostenible.

Currículum Vitae

Dr. Mariano Campoy Quiles

Llicenciat en física per la Universitat de Santiago de Compostel·la i doctor per l'Imperial College de Londres, és professor de recerca a l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona. El seu grup ha centrat els seus esforços en el desenvolupament de tecnologies energètiques, principalment fotovoltaica (conversió de llum en electricitat) i termoelèctrica (calor en electricitat). Ha liderat nombrosos projectes nacionals i internacionals (inclosos 3 ERCs) i és coinventor de diverses patents. El 2022 va fundar la spin off Molecular Gate .

Presencial + Streaming


Dr. Mariano Campoy Quiles (ICMAB)

dr-campoy_web.jpg

Vídeos

Cel·les solars sostenibles i a la carta

Cel·les solars sostenibles i a la carta

Dr. Mariano Campoy Quiles (ICMAB)


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la InnovacióAmb la col·laboració de:

Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC)CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls