Contaminació per Plàstics: com afecta la salut humana?

Cicle: Dilluns de Ciència: impactes del Canvi Global

04/03/2024
Conferència
Per a: Dra. Ethel Eljarrat (IDAEA-CSIC)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Contaminació per Plàstics: com afecta la salut humana?

El mes de desembre passat, un abocament accidental de pèl·lets de plàstic procedent de contenidors del mercant Toconao arribava al litoral gallec i posava de manifest una realitat de vegades oblidada: la contaminació per plàstics. En aquesta conferència es revisarà la composició dels plàstics, l'evolució de la seva producció mundial, les diverses fonts de contaminació, els seus impactes als ecosistemes, les vies d'exposició humana i efectes en la salut, així com la legislació actual. Finalment, s'exposaran les línies d'actuació per abordar aquest problema que, a hores d'ara, és un dels reptes més grans de contaminació a què s'enfronta la nostra societat.

Currículum Vitae

Ethel Eljarrat és directora de l'IDAEA. Lidera el grup Química Ambiental i de l'Aigua per a la Salut Humana (ONHEALTH) i la seva especialitat és l'anàlisi de contaminants orgànics i l'avaluació sobre el seu impacte en ecosistemes terrestres i aquàtics i en la salut humana. Part de la seva activitat científica actual se centra en l'impacte químic de la contaminació per plàstics, incloent-hi també la part de divulgació científica i assessorament polític. Ha publicat més de 200 articles científics i ha participat en més de 50 projectes de recerca.

Presencial + Streaming


Vídeos


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Residencia de Estudiantes en España (RESA) Residencia de Estudiantes en España (RESA)Amb la col·laboració de:

Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC) Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC)

Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC)

International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE) International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE)CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls