De la llet al formatge: investigant la base genètica dels caràcters lleters en la cabra domèstica

Cicle: Dilluns de Ciència. Alimentació

20/11/2023
Conferència
Per a: Catedr. Marcel Amills (CRAG, CSIC-IRTA-UAB-UB)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
De la llet al formatge: investigant la base genètica dels caràcters lleters en la cabra domèstica

La llet de la cabra domèstica es dedica fonamentalment a la fabricació d’una àmplia varietat de formatges amb textures, sabors i aromes molt diferents. Els factors genètics expliquen en bona mesura la capacitat de les cabres per produir una llet rica en greix i proteïna que, posteriorment, pugui ser transformada en formatge. En aquesta conferència explicarem com la Genòmica permet identificar i caracteritzar aquests factors genètics, i així mateix il·lustrarem com l’aplicació de les tècniques de seqüenciació massiva possibilita conèixer la composició microbiològica del formatge amb una resolució molt elevada.

Currículuma Vitae

Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), consorci CSIC-IRTA-UAB-UB, Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, Bellaterra 08193.
Departament de Ciència Animal i dels Aliments, Facultat de Veterinària, Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, Bellaterra 08193.

Marcel Amills és catedràtic laboral del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador adscrit al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG, CSIC-IRTA-UAB-UB). La seva recerca està centrada en dues línies d’investigació principals: (1) Dilucidar la base molecular de la lactació i identificar mutacions amb efectes causals sobre fenotipus d’interès econòmic en la cabra domèstica, i (2) Comprendre la història evolutiva recent de les espècies domèstiques mitjançant la utilització de dades genòmiques.

Presencial + Streaming

 


Catedr. Marcel Amills (CRAG)

marcel-amills_web.jpg

Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSICAmb la col·laboració de:

Center for Research in Agricultural Genomics (CRAG) Center for Research in Agricultural Genomics (CRAG)CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls