Descarbonització de les ciutats a través de dades intel·ligència . Les activitats del Grup BEE-CIMNE

Cicle: Dilluns de Ciència: impactes del Canvi Global

18/03/2024
Conferència
Per a: Dr. Jordi Cipriano (CIMNE)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Descarbonització de les ciutats a través de dades intel·ligència . Les activitats del Grup BEE-CIMNE

A mesura que les zones urbanes s'enfronten a una pressió creixent per mitigar el canvi climàtic, la descarbonització de les ciutats s'ha convertit en un imperatiu crític. Aquesta presentació explora el paper de la intel·ligència basada en dades per facilitar aquesta transició. Aprofitant grans conjunts de dades i aprofitant l'anàlisi avançada, les ciutats poden obtenir informació valuosa sobre els patrons de consum d'energia, les tendències del transport i les fonts d'emissions. Aquest coneixement capacita els responsables polítics, els planificadors urbans i les parts interessades per implementar estratègies específiques destinades a reduir la petjada de carboni i fomentar el desenvolupament sostenible. A través de casos pràctics i exemples, aquesta presentació il·lustra com s'estan desplegant tecnologies innovadores desenvolupades a BEE Group per optimitzar l'eficiència energètica i promoure la integració d'energies renovables als edificis a escala urbana.

Currículum Vitae

Jordi és el director de BEEGROUP des de la seva fundació l'any 2001. La seva formació prové de l'aplicació de mètodes numèrics per a l'anàlisi de fluxos d'aire i transferència tèrmica de calor en components actius de l'edificació i l'entorn urbà. Durant els darrers anys ha centrat el seu treball en la modelització del rendiment energètic dels edificis en l'anàlisi de grans quantitats de dades procedents de comptadors intel·ligents, en la modelització de components BIPV i en l'anàlisi del comportament dels usuaris dels inquilins d'edificis residencials. Jordi ha acumulat més de 15 anys d'experiència col·laborant amb ajuntaments i propietaris d'edificis a través de projectes d'investigació cooperativa nacionals i internacionals. Ha participat en més de 25 projectes finançats per la UE. Jordi és autor de 20 publicacions en revistes científiques i congressos internacionals. És un dels fundadors i membre del consell d'administració de l'empresa de serveis energètics INERGY (www.inergybcn.com), promoguda per CIMNE i RSM Gass. Jordi actua també com a representant de CIMNE-Beegroup en les següents xarxes internacionals de recerca: E2B i INIVE. També és un dels representants espanyols dins de l'AIVC i participa en l'Annex 58 de l'AIE.

Presencial + Streaming

 


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Residencia de Estudiantes en España (RESA) Residencia de Estudiantes en España (RESA)



Amb la col·laboració de:

Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC) Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC)

Centre National d'Études Spatiales (CNES) Centre National d'Études Spatiales (CNES)

International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE) International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE)



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls