El desafiament de les malalties emergents i la salut global

Cicle: Dilluns de Ciència: Salut Global 2021 _Febrer

22/02/2021
Conferència
Per a: Dr.Jon Arrizabalaga, Institució Milà i Fontanals (IMF-CSIC)
Lloc: Streaming
Horari: 18:00
El desafiament de les malalties emergents i la salut global

La xerrada es durà a terme a les 18:00h en streaming i sense assistència de públic, per tal de garantir al màxim la salut de tothom.

 

Conceptualitzades en la dècada de 1990, les anomenades “malalties infeccioses (re)emergents” s'han convertit en un dels grans reptes per a la salut, la seguretat alimentària i el desenvolupament humà a escala planetària. Alhora, estan contribuint decisivament a la configuració del nou paradigma de salut global. S'examina el procés de construcció d'aquesta nova categoria d'afeccions, i es destaquen diversos exemples de l'impacte que algunes pràctiques de la indústria farmacèutica i agropecuària han tingut en el seu desencadenament i disseminació.

CURRICULUM VITAE

Dr. Jon Arrizabalaga és historiador de la medicina i membre del Grup d'Història de la Ciència de la Institució Milà i Fontanals de Recerca en Humanitats (IMF-CSIC, Barcelona). Actualment estudia, en perspectiva històrica, les relacions entre les malalties (re)emergents, la biomedicina i la salut global; i coordina en projecte de recerca finançat, “Acció mèdica humanitària transnacional i innovació tecnològica en espais de confinament (1870-1950)” (PID2019-104581GB-I00).Dr. Jon Arrizabalaga

jarrizabalaga.jpg

Vídeos


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la InnovacióAmb la col·laboració de:

Institució Milà i Fontanals (IMF-CSIC) Institució Milà i Fontanals (IMF-CSIC)CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls