Electrificació industrial i descarbonització el 2050

Cicle: L'escalfament climàtic: Solucions energètiques d'avui per a demà

15/05/2023
Conferència
Per a: Dr. Xavier Jordà (IMB-CNM)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Electrificació industrial i descarbonització el 2050

L'electrificació de processos industrials pot ser una valuosa eina per reduir les emissions de CO2 de la indústria, permetent la substitució de processos basats en la combustió de recursos fòssils per d'altres basats en l’energia elèctrica provinent de fonts renovables. Aquesta progressiva electrificació és possible gràcies a unes tecnologies facilitadores, essent una de les més rellevants l'electrònica de potència. Els circuits electrònics de potència permeten interconnectar i gestionar de manera eficient els diferents  elements de la cadena de generació, distribució, emmagatzematge i ús de l'energia elèctrica, i es basen en uns dispositius semiconductors (xips) capaços de suportar elevadíssimes tensions i de conduir corrents molt importants. En aquesta xerrada es donarà una visió de l'estat actual d'aquesta tecnologia, omnipresent i de gran futur, però sovint desconeguda.

Currículum Vitae 

Xavier Jordà és Investigador Científic del CSIC al Grup de Dispositius i Sistemes de Potència de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona – Centre Nacional de Microelectrònica (IMB-CNM), del qual és actualment vicedirector. Des de l'any 2000 ha liderat les activitats de gestió tèrmica i integració de sistemes de potència a aquest institut, participant i coordinant nombrosos projectes nacionals i internacionals, així com contractes industrials amb destacades empreses relacionades amb la gestió de l'energia i la mobilitat elèctriques .

Presencial + Streaming


Dr. Xavier Jordà (IMB-CNM)

jorda_1505_web.jpg

Vídeos


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la InnovacióAmb la col·laboració de:

Centre Nacional de Microelectrònica (CNM-IMB, CSIC) Centre Nacional de Microelectrònica (CNM-IMB, CSIC)CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls