Els falsos mites de l'alimentació

Cicle: Què sabem de...?

13/11/2023
Conferència
Per a: Dr. Miguel Herrero (CIAL, CSIC)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Els falsos mites de l'alimentació

Desmuntant mites alimentaris a conCiència

La nova moda de no menjar gluten, fins i tot no sent celíac, està justificada? Per què les dietes detox no són tan miraculoses com expliquen? I l'oli de palmell, què hi ha de debò en la informació que ens arriba? és millor beure “llets” vegetals en lloc de llet de vaca? Aquests són alguns dels temes que es tractaran a la xerrada de l'investigador de l'Institut de Recerca en Ciències de l'Alimentació (CIAL), centre mixt del CSIC i la Universitat Autònoma de Madrid, Miguel Herrero . Basada al llibre Els falsos mites de l'alimentació de la col·lecció Què sabem de? aporta informació científica actualitzada a fi de desmentir algunes creences sobre els efectes del que mengem, parlant de superaliments , del sucre i els edulcorants, de la llet i la lactosa i, sobretot, de dades i estudis científics que avalen certes tendències i productes que, de vegades, porten a conclusions errònies.

Currículum Vitae

Dr. Miguel Herrero és doctor en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la Universitat Autònoma de Madrid, i actualment desenvolupa la seva activitat investigadora a l'Institut de Recerca en Ciències de l'Alimentació (CIAL) del CSIC com a Investigador Científic. Ha contribuït a la publicació de nombrosos articles científics en revistes internacionals, així com capítols de llibre i ha coeditat un llibre relacionat amb els compostos bioactius presents en aliments marins, a més de dos llibres de la col·lecció Què sabem de? (Catarata/CSIC). Els principals interessos científics se centren en l'estudi i la caracterització de nous ingredients funcionals i la seva relació amb la salut, incloent-hi l'ús de tecnologies i processos nets d'extracció i tècniques analítiques multidimensionals avançades.

 

Presencial + Streaming

Activitat dins de la Setmana de la Ciència #SC23CAT


Dr. Miguel Herrero (CIAL, CSIC)

m-herrero_web.jpg

Vídeos

Els falsos mites de l'alimentació

Dr. Miguel Herrero (CIAL, CSIC)


Organitzat per:

Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls