Els riscos del mercuri i el seu cicle global

Cicle: Dilluns de Ciència. BIODIVERSITAT i salut dels oceans

16/03/2020
Conferència
Per a: Dra. Andrea García Bravo, Insitut de Ciències del Mar (ICM-CSIC)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Els riscos del mercuri i el seu cicle global

AJORNAT

La Residència d'Investigadors, tenint en compte la situació actual i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, acorda anul·lar tots els actes públics i les reunions fins a nou avís.

 

Andrea García Bravo ens parlarà del cicle biogeoquímic del mercuri, i sobretot dels factors que controlen la formació i degradació del metilmercuri, l’espècie química que s’acumula en les cadenes tròfiques.

 

Andrea García Bravo (Madrid, 1982), jove investigadora del Departament de Biologia Marina i Oceanografia de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC. Va fer els estudis de doctorat a la Universitat de Ginebra (Suïssa) sobre la metilació del mercuri i la seva biomagnificació en les cadenes tròfiques. Després de 5 anys de postdoctorat a Uppsala (Suècia), va venir a Barcelona amb un contracte de la Generalitat, Beatriu de Pinós a treballar en el Centre de Diagnòstic Ambiental i Qualitat de les Aigües, CSIC. Actualment ha obtingut un contracte de recerca de la Comissió Europea del program Marie Curie. Tota la seva recerca se centra en la compressió del cicle global del mercuri, amb un èmfasi especial en els processos de transformació de diferents espècies químiques.

Recentment, va ser guardonada amb el premi Raymond L. Lindeman 2019 de l’ASLO (Association for the Sciences of Limnology and Oceanography) pel millor article científic escrit per joves investigadors.

Emissió en streaming

 Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Institut de Ciències del Mar (ICM - CSIC) Institut de Ciències del Mar (ICM - CSIC)
CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls