Energia fotovoltaica per a un futur sostenible

Cicle: Dilluns de Ciència. La transició energètica: reptes científics i oportunitats per a la innovació

10/06/2024
Conferència
Per a: Dra. Mónica Lira (ICN2)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Energia fotovoltaica per a un futur sostenible

L' energia fotovoltaica és una de les fonts d'energia renovables principals que exercirà un paper crucial en la descarbonització del sistema energètic global. Per assolir aquest objectiu, cal un augment significatiu i sense precedents en la capacitat de producció, superant en més de 60 vegades l'energia instal·lada actual les properes dues dècades. Tot i la complexitat i els desafiaments involucrats, aquest objectiu és assolible mitjançant la utilització de tecnologies actuals com la del Silici. A més, les tecnologies fotovoltaiques disruptives altament eficients, com les de perovskita o les tàndem , seran clau per proporcionar energia verda de baix cost i alta capacitat de producció. En aquesta xerrada explorarem el progrés recent de l'energia fotovoltaica i la seva importància en la transició cap a un món més sostenible. També analitzarem les tecnologies emergents i els nous nanomaterials que impulsaran aquesta transformació energètica.

Currículum Vitae

Mónica Lira-Cantú és professora titular i líder del grup de Materials Nanoestructurats per a Energia Fotovoltaica a l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) a Barcelona, ​​Espanya . Els seus interessos de recerca són la síntesi i aplicació de materials nanoestructurats per a cèl·lules solars emergents com cèl·lules solars híbrides sensibilitzades per colorant, orgàniques i de perovskita i la integració de diferents tipus de tecnologíes energètiques per a l'electr ònica d'autoalimentació i la producció d'energia verda. Té més de 135 publicacions, inclosos 125 articles publicats a revistes científiques, un llibre, 10 capítols de llibres i 11 patents. És avaluadora de projectes i revistes científiques per a més de 30 organitzacions científiques internacionals i més de 50 revistes científiques . Va treballar per a l'empresa ExxonMobil Research & Engineering (EUA), i ha estat professora convidada a EPFL (Suïssa) i científica visitant al Centre de Ciència i Innovació Avançada (Japó), la Universitat d'Oslo (Noruega) ia el Laboratori Nacional d'Energia Sostenible RISO, DTU (Dinamarca). És membre de la Royal Society of Chemistry (FRSC) i de la Cannon Foundation in Europe . Actualment és editora en cap de la revista científica APL Energy (AIP Publishing) i membre del consell editorial assessor de Discovery Materials i Springer Nature Applied Sciences ( Nature ); Adv. Energia i Sostenibilitat (Wiley); Physical Chemistry Impact (Elsevier) i Matèria (Cell Press).

 

Presencial (C/Hospital, 64) + Streaming

 


Vídeos


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC)



Amb la col·laboració de:

Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls