Inspiraciencia: Noves narratives de cine, gènere i ciència-ficció

04/06/2019
Taller
Per a: Paula Talero, doctora en Mitjans de Comunicació, Art i Textos; i Sabela Rey, màster en Estudis de cine i audiovisuals contemporanis. Actualment, treballen a la Delegació del CSIC a Catalunya.
Lloc: Amfiteatre
Horari: 17:00
Inspiraciencia: Noves narratives de cine, gènere i ciència-ficció

Els productes audiovisuals que consumim en el dia a dia formen part del nostre imaginari col·lectiu. Sovint reflecteixen creences culturals compartides i, fins i tot, contribueixen al manteniment d’aquestes idees. En canvi, en altres ocasions, els productes televisius i cinematogràfics qüestionen les construccions culturals sobre gènere, raça, sexualitat i classe, entre altres identitats socials, proporcionant narratives i personatges innovadors.

En el taller debatrem el tractament de qüestions de gènere en pel·lícules i sèries de ciència-ficció. Veurem com aquestes històries també estan influïdes per idees i estereotips sobre feminitat i masculinitat. Entre d’altres temes, parlarem de narratives distòpiques, d’Els jocs de la fam i de l’arribada del feminisme a la indústria del cine. Finalment, mirarem com posar en pràctica algunes de les idees tractades en un relat d’inspiració científica.


Inscripcions
: L'entrada és gratuïta i oberta al públic, es recomana inscriure's prèviament a través d'aquest formulari.
Més informació:  info@inspiraciencia.es





CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls