La biotecnologia que mengem

Cicle: Dilluns de Ciència

11/11/2019
Conferència
Per a: Dr. David Caparrós Centre for research in agricultural Genomics (CRAG)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:30
La biotecnologia que mengem

L’agricultura és una de les activitats essencials de la nostra societat. Ens proporciona els aliments que necessitem per viure i una multitud d’altres productes com la fusta per la construcció o el cotó per vestir-nos. La primera revolució agrària, que va ocórrer al neolític, fa uns 10.000 anys, va canviar radicalment la manera de viure dels humans, ja que va obrir la porta a organitzar-nos en poblacions sedentàries, deixant enrere la vida nòmada.

A partir d’aquell moment, els humans vam començar a modificar les espècies vegetals a la nostra conveniència. Començava així el llarg procés de domesticació de les especies salvatges. Molts milers d’anys després, als segles XIX i XX, els humans vam viure un seguit d’avenços tecnològics dirigits a la millora dels cultius vegetals. Aquest coneixement ha permès que els humans iniciéssim el segle XXI amb capacitat tecnològica suficient com per a dissenyar les plantes en funció de les nostres necessitats. En aquesta xerrada farem un recorregut històric per l’agricultura (des del neolític fins a la transgènesi i l’edició gènica) i veurem l’impacte que ha tingut l’aplicació de la (bio)tecnologia sobre el nostre benestar.

Emissió en streaming

 



Vídeos

La biotecnologia que mengem

La biotecnologia que mengem

Dr. David Caparrós Centre for research in agricultural Genomics (CRAG)


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Obra Social "la Caixa" Obra Social "la Caixa"

Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)



Amb la col·laboració de:

Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)

Center for Research in Agricultural Genomics (CRAG) Center for Research in Agricultural Genomics (CRAG)

International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE) International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE)

IIB Sant Pau - Fundació Institut de Recerca Hospital de Sant Pau IIB Sant Pau - Fundació Institut de Recerca Hospital de Sant Pau



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls