La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis

des del 01/11/2019 fins al 17/11/2019
Exhibició
Lloc: Sala d'Exposicions
La revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis

La primera gran transformació del medi, plantes i animals domèstics desconeguts fins aleshores i l’aplicació de tecnologies que transformarien radicalment l’entorn. Fa uns 7400 anys un grup d’agricultors i ramaders prehistòrics s’assenten a la vora de l’estany de Banyoles, esdevenint el poblat neolític més important a Catalunya i on es va produir una veritable revolució.

La Draga és l’únic jaciment arqueològic lacustre de la península Ibèrica i un dels més antics i importants de la Mediterrània occidental que permet exemplificar a través de l’extraordinari patrimoni conservat, en part sota l’aigua, una etapa cabdal de la nostra història: els inicis de l’agricultura i la ramaderia.

L'emoció de trobar-se en un jaciment irrepetible encapçala una proposta museogràfica innovadora que empra recursos audiovisuals i recreacions virtuals per transportar-nos al neolític. Durant la Setmana de la Ciència 2019, el podreu descobrir a la Residència d’Investigadors de Barcelona.

La inauguració serà el 13 de novembre a les 18h i comptarà amb una visita guiada a càrrec de Dr. Antonio Palomo, del Museo Arqueològic de Catalunya i comissari de l’exposició. El acte acabarà amb una copa i pastas.

 

Horaris d’obertura:
de dilluns a divendres 17:00h – 20:00h.
Dissabtes 11:00h – 14:00h y 17:00h – 20:00h.
Diumenges 11:00h – 14:00h.

Lloc: Sala d’exposicions de la Residència d’Investigadors de Barcelona. c/ Egipcíaques, 1-3. 08001 Barcelona
Contacte: activitats@residencia-investigadors.es


Díptic

draga_diptic.jpgCALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls