Les bateries com a dispositiu d’emmagatzematge d’energia: perspectiva històrica i context actual

Cicle: L'escalfament climàtic: Solucions energètiques d'avui per a demà

22/05/2023
Conferència
Per a: Dra. Rosa Palacín (ICMAB)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Les bateries com a dispositiu d’emmagatzematge d’energia: perspectiva històrica i context actual

La revolució industrial ens va portar una societat àvida d’energia.  Si volem evitar la dependència dels combustibles fòssils ens cal apostar de manera clara per l’emmagatzematge.  Una bateria és un dispositiu que converteix energia química en energia elèctrica i al llarg de la història la tecnologia ha anat evolucionant empesa per diverses aplicacions.  Actualment ens trobem en un moment de canvi de paradigma energètic que implica l'electrificació del transport i la penetració de les energies renovables i, com no podia ser d’altra manera, les bateries també hi tindran un paper clau.  

Curriculum Vitae

Llicenciada en Ciencies Químiques i Doctora en Ciència de Materials per la UAB, és Professora d’investigació a l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (CSIC). Ha dedicat tota la seva carrera investigadora a la recerca en bateries, incloent conceptes ja comercials (per exemple, níquel o io Li) o altres d’emergents i basats en elements abundants i de baix cost, com ara el sodi, el magnesi o el calci. Participa molt activament a l’institut de recerca virtual europeu ALISTORE i és membre de la junta de govern de la Batteries Europe Technology and Innovation Platform des del 2019. El 2021 va ser nomenada Fellow of the Electrochemical Society i va rebre el Research Award de la International Battery Association. 

Presencial + Streaming


Dra. Rosa Palacin (ICMAB-CSIC)

rosa_palacin-4_web.jpg

Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la InnovacióAmb la col·laboració de:

Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC)CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls