Manifestacions de l'energia i el seu ús per a un futur verd

Cicle: DILLUNS DE CIÈNCIA

05/11/2018
Conferència
Per a: Dr. Emigdio Chávez Ángel, Postdoctoral Researcher ICN2
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:30
Manifestacions de l'energia i el seu ús per a un futur verd

Malgrat l'augment rècord de les fonts d'energia renovables al voltant del món, les emissions de CO2 al 2017 van ser 37 milions de tones majors que al 2016. Marcant novament un rècord mundial. Aquests augments no ajuden a reduir les emissions en un 21% promeses per la UE i, tard o d'hora, serà obligatòria una reducció del desaprofitament d'energia, la qual, en general, es presenta en forma de calor transferida al medi ambient. 

En aquesta xerrada es farà un revisió de les majors perdudes energètiques que succeeixen en el dia a dia i de com els científics de diverses àrees estan treballant per aconseguir dipòsits que no solament consumeixen menys, si no que també extreguin la seva energia de funcionament dels llocs menys pensats com per ser la calor dels nostres cossos.

Curriculum Vitae:
Dr. Emigdio Chávez Ángel és un jove físic amb experiència en l'estudi de les propietats tèrmiques, fonòniques (acústiques i mecàniques) i fotòniques a nanoescala. Durant els seus estudis de doctorat i més tard posdoctorat, ha establert una col·laboració reeixida amb diferents laboratoris a Alemanya, França, Finlàndia, Xile i EE. UU., Que s'ha reflectit en la publicació de 29 articles indexats per ISI, inclosos dos Nature comm., Nano let., Phys. Rev. Lett. i Nanoscale, així com tres capítols de llibres. En els últims cinc anys, aquests treballs han estat citats més de 700 vegades. Actualment, treballa en l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), Barcelona, Espanya. D’aquí, les seves activitats de recerca es centren en l'estudi experimental i teòric de les propietats tèrmiques i òptiques de nanofluids a força de grafè i sals foses per a la millora de la transferència de calor i els processos d'emmagatzematge tèrmic.

 

Emissió en streaming:
http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/


Vídeos

Manifestacions de l'energia i el seu ús per a un futur verd

Manifestacions de l'energia i el seu ús per a un futur verd

Dr. Emigdio Chávez Ángel, Postdoctoral Researcher ICN2


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)

Obra Social "la Caixa" Obra Social "la Caixa"Amb la col·laboració de:

Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2)CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls