Música i dones a les corts reials del Renaixement

30/01/2013
Conferència
Per a: Dra. Tess Knighton (Professora d’Investigació ICREA, Institució Milà i Fontanals/CSIC, Barcelona)
Lloc: Sala d'actes
Horari: 18:00
Idiomes: Català, Castellà
Traducció simultánia: No
Música i dones a les corts reials del Renaixement
La música va ser una part important en l’educació de les princeses reials i dones nobles que es movien en cercles cortesans durant el segle XVI. Les dones de classes altes havien de tenir coneixements i habilitats musicals, encara que els seus talents només es mostraven habitualment en espais palatins semiprivats. Les infantes solien aprendre a cantar i a tocar instruments de tecla o de corda, però, en canvi, els instruments de vent no es consideraven apropiats per a elles. El veritable interès d’aquestes dones per la música podia expressar-se a través del coŀleccionisme —tant de llibres de música com d’instruments musicals— i per tenir músics al seu servei.

La música servia, a més, per reflectir l’estatus de la dona: el poder polític i simbòlic de les reines, virreines i governadores es feia evident a través de les seves capelles polifòniques particulars i de les fanfares d’instruments emblemàtics que les anunciaven o acompanyaven en els seus desplaçaments.

Cicle: Dones i música


Organitzat per: Residència d’Investigadors




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls