Presentació llibre: La sostenibilitat de la pesca a Catalunya. Perspectiva des de la Ciència

Cicle: CIÈNCIA EDITADA. Cicle Presentació llibre

26/06/2018
Presentació llibre
Per a: Dr. Francesc Sardà Amills, Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona
Lloc: Sala d'Actes
Horari: 18:00
Idiomes: Català
Presentació llibre: La sostenibilitat de la pesca a Catalunya. Perspectiva des de la Ciència

L’obra serà presentada pel Dr. Joandomenèc Ros, Universitat de Barcelona i President d’IEC i el Dr. Jordi Lleonard, ICM – CSIC.

Si alguna vegada heu pensat que els nostres mars ens donarien peix per sempre més o que els recursos vius eren il·limitats, o que el nostre país feia el possible per mantenir sostenibles aquests recursos pel futur, sabreu que tot això, avui dia, està en entredit. Actualment la moderna flota catalana està extraient del nostre mar la mateixa quantitat de peix que els anys 40, quan les tecnologies d’extracció eren molt menys potents. El llibre analitza aquesta davallada des de un punt de vista científic, sistèmic i històric. Explica com les decisions del sector i de les administracions ens han dut fins aquesta lamentable situació. S’evidencia la feblesa, inoperància i manca de responsabilitat en les polítiques de sostenibilitat dels darrers 50 anys; polítiques que han permès que la pesquera del nostre país davallés fins a fer-la insostenible i decréixer. Finalment, s’introdueixen conceptes i pautes per sortir mínimament ben parats d’aquesta sobreexplotació dels recursos vius i renovables que, de fet, afecta tot el món.

Francesc Sardà Amills (1950) és doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona (1980). L'any 1974 s'incorpora a l'equip del Dr. Carles Bas i Peired, on desenvolupa la seva tasca científica com a biòleg pesquer a l'Instituto de Investigaciones Pesqueras, més tard Institutt de Ciències del Mar (Consejo Superior de Investigaciones Científicas), fins que es jubila com a Professor d'Investigació l'any 2016. La seva experiència es circumscriu a l'àmbit de les pesqueres catalanes, Ecologia Marina i Exploració dels grans fons de la Mediterrània. Ha publicat més de 150 articles científics i de divulgació, ha estat investigador principal de projectes de recerca marina nacionals i internacionals, ha dirigit vuit tesis doctorals i ha estat responsable de diverses campanyes de mostreig a bord de vaixells oceanogràfics explorant amb arts d'arrossegament més enllà dels 4.000 m de fondària per tota la Mediterrània. Entre 1994 i 2016 ha estat responsable del grup de recerca reconegut per la Generalitat de Catalunya com a << Grup de recursos Marins Renovables>> en el qual ha coordinat una vintena d'investigadors. 

Emissió en streaming:
http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/residenciainvestigadors/


Vídeos

La sostenibilitat de la pesca a Catalunya. Perspectiva des de la Ciència

La sostenibilitat de la pesca a Catalunya. Perspectiva des de la Ciència

Dr. Francesc Sardà Amills, Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Editorial LAERTES Editorial LAERTES




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls