Sistemes d'emmagatzematge d'energia hidroelèctrica

Cicle: Dilluns de Ciència_Maig. ENERGIES RENOVABLES: Oportunitats i dificultats

10/05/2021
Conferència
Per a: Dra. Montserrat Mata Dumenjó, Enginyera Industrial especialitat tècniques energètiques i Doctora en Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Lloc: GoToMeeting
Horari: 18:00
Sistemes d'emmagatzematge d'energia hidroelèctrica

La xerrada es durà a terme a les 18:00h a la plataforma GoToMeeting. 

L’enllaç per a la connexió és el següent: bit.ly/3iq0Q6R
El codi d'accés és 350-185-805 o bé, descarregant l'App.

Un dels grans reptes de les energies renovables és l'emmagatzematge de l'energia. A la conferència s'exposarà una visió general dels sistemes d'acumulació d'energia, i es centrarà amb l'energia hidràulica i també amb les possibilitats d'aprofitar ambdues en paral·lel.

Currículum Vitae

Dra. Montserrat Mata Dumenjó
Enginyera Industrial especialitat tècniques energètiques i Doctora en Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Treballa com a enginyera des de 1991. Primer compaginat la recerca en temes de convertidors per a sistemes fotovoltaics a la UPC amb estudi de risc a la Generalitat, al 1997 entra a treballar a l'Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, centre d'investigació conjunt de la UPC i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), després passa a treballar en el Departament d'Electrònica de la UPC com a professora i com a investigadora, la qual cosa compagina amb la feina a l'empresa Tramatecnoambiental, dedicada a les instal·lacions de fotovoltaica. A l’any 2002 entra treballar a Ecotècnia (que passa a ser Alstom Wind), primer dedicada al disseny de components per a sistemes autònoms fotovoltaics i finalment al món de la eòlica, on s’encarrega dels temes d'integració de la xarxa: definir estratègies per al compliment dels requisits de xarxa de parcs eòlics, i el desenvolupament de models elèctrics dels aerogeneradors i representant a Alstom Wind a diferents comitès internacionals d’estandardització : comitè internacional sobre modelat de aerogeneradors (27 WG del TC88 d'IEC 61400), el Grup de treball de codis de xarxa de la EWEA i, Comitè Tècnic de verificació de l'AEE. A partir del 2012, ella i altres enginyers creen Emelcat sccl una nova empresa, spin off de la UPC, per promoure, disseny i instal·lació d'emmagatzematge.

 Dra. Montserrat Mata Dumenjó

dumenjo2.jpg

Vídeos

Sistemes d'emmagatzematge d'energia hidroelèctrica

Sistemes d'emmagatzematge d'energia hidroelèctrica

Dra. Montserrat Mata Dumenjó, Enginyera Industrial especialitat tècniques energètiques i Doctora en Electrònica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), EmelCat


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC

Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC) Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC)Amb la col·laboració de:

Emelcat EmelcatCALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls