Thanatia : Límits materials de la transició energètica

Cicle: Dilluns de Ciència. La transició energètica: reptes científics i oportunitats per a la innovació

28/10/2024
Conferència
Per a: Dra. Alicia Valero (Universitat de Saragossa)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Thanatia : Límits materials de la transició energètica

Cada any que passa augmenta la quantitat i varietat de recursos minerals que s'extreuen . Totes les tecnologies , especialment les associades a la transició energètica , requereixen grans quantitats de matèries primeres , algunes​​ molt escasses . En un planeta amb recursos limitats , hi haurà suficient per satisfer la demanda de la població mundial? Estudiar les conseqüències del consum desmesurat de recursos des de la geologia , la mineria i la termodinàmica , és clau per intentar evitar que Gaia s'acabi convertint en Thanatia , un planeta esquilmat en recursos.

Currículum Vitae

La Dra. Alicia Valero Delgado és investigadora sènior i directora del grup d' ecologia industrial a l'Institut Energaia i Catedràtica a la Universitat de Saragossa al Departament d' Enginyeria Mecànica . La seva investigació s'ha centrat a identificar mesures d' eficiència de recursos i aplicar la termodinàmica a l' avaluació de l' esgotament de recursos, tema pel qual ha rebut quatre premis internacionals . És autora o coautora de més de 100 articles a revistes internacionals i capítols de llibres relacionats amb l' anàlisi i l' optimització de l' energia i l'ús de matèries primeres . Juntament amb la seva pare , Antonio Valero, va desenvolupar la teoria de Thanatia.

 

Presencial (C/Hospital, 64) + Streaming


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC)Amb la col·laboració de:

Universidad de Zaragoza Universidad de ZaragozaCALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls