Variabilitat en gens de resposta immune i predicció d'infecció greu per SARS-CoV-2 (estudi INMUNGEN-CoV2)

Cicle: Dilluns de Ciència: Salut Global 2021 _Febrer

08/02/2021
Conferència
Per a: Dra.Anna M. Planas Professora de Recerca Institut de Recerques Biomèdiques de Barcelona Consell Superior d'Investigacions Científiques
Lloc: GoToMeeting
Horari: 18:00
Variabilitat en gens de resposta immune i predicció d'infecció greu per SARS-CoV-2 (estudi INMUNGEN-CoV2)

La xerrada es durà a terme a les 18:00h a la plataforma GoToMeeting. 

L’enllaç per a la connexió és el següent: bit.ly/3iq0Q6R

El codi d'accés és 350-185-805 o bé, descarregant l'App.

 

La pandèmia generada pel coronavirus SARS-CoV-2 produeix una resposta clínica molt diversa en les persones afectades, des de persones asimptomàtiques, unes altres amb símptomes de diferent intensitat, fins a pacients amb COVID-19 greu que desenvolupen pneumònia bilateral i insuficiència respiratòria que requereix tractament en UCI, i alguns pacients moren. L'objectiu del nostre estudi és esbrinar perquè les persones responen de forma tan diferent a la infecció. Partim de la hipòtesi que, més enllà del risc que comporta l'edat avançada i l'existència de malalties cròniques, la resposta pot estar en els nostres gens. Proposem que la variabilitat genètica que existeix en la població contribueix de manera determinant a explicar perquè algunes persones emmalalteixen greument i altres no. En aquesta presentació repassarem algunes troballes genètiques que sustenten aquesta hipòtesi. Esperem que el descobriment de gens implicats en la resposta patològica a la infecció pugui contribuir a identificar dianes moleculars per a nous tractaments.

CURRICULUM VITAE

Dra. Anna M. Planas és llicenciada en Biologia per a la Universitat de Barcelona, va realitzar la seva tesi doctoral a Anglaterra, i posteriorment va realitzar una estada post-doctoral a França. Actualment és investigadora del CSIC on ha centrat la seva labor investigadora en l'estudi de l'ictus, especialitzant-se en la neuroinflamació i la resposta immune. En aquesta pandèmia, ha iniciat una col·laboració amb altres investigadors de diversos Instituts del CSIC i diversos Hospitals per a abordar l'estudi de la COVID-19. La conferència presentarà la recerca que s’està duent a terme des d’aquesta perspectiva.



Dra. Anna M. Planas

draanna-planas2.jpg

Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC Consejo Superior de Investigaciones Científicas - CSIC

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació



Amb la col·laboració de:

Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB - CSIC) Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB - CSIC)



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls