Dilluns de Ciència:Salut Global

Dilluns de Ciència:Salut Global

des del 13/10/2020 fins al 26/10/2020

En el manifest fundacional de l'Organització Mundial de la Salut el 1948 es va definir la salut com "l'estat de complet benestar físic, mental, social, i no merament l'absència de malaltia o decaïment".

Quan es parla de "salut" cal tenir present que aquesta no ha estat una realitat estàtica, sinó que ha estat un concepte determinat en cada moment per la història. Així, no va ser fins al període comprès entre 1750 i 1900 en què es van anar consolidant conceptes com els de "salut pública" o "higiene social". Aquest llarg procés va propiciar, així mateix, que la protecció i la promoció de la salut pública s'hagin convertit en un dret fonamental i en una aspiració per a tota la Humanitat.

Així, a hores d'ara, la pandèmia del Covid-19 ha fet que la idea de "salut global" adquireixi una dimensió encara més transcendent per la qual cosa en l'actualitat adquireix major rellevància conèixer investigacions en curs com també totes aquelles actuacions que incideixen en el disseny, l'aplicació i la millora del benestar col·lectiu com, per exemple, la interacció entre els models de desenvolupament, els avenços tecnològics o el canvi global.

Per tot això, la Residència d'Investigadors dedica el seu nou cicle de conferències "Dilluns de Ciència" durant el curs acadèmic 2020-2021 a aprofundir en el coneixement d'aquest àmbit tan fonamental com és el de la salut col·lectiva.


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)Amb la col·laboració de:

IIB Sant Pau - Fundació Institut de Recerca Hospital de Sant Pau IIB Sant Pau - Fundació Institut de Recerca Hospital de Sant Pau

Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC) Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC)

Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal) Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal)

International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE) International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE)Activitats relacionades amb aquest Cicle

Atmosfera i COVID19
19/10/2020
Conferència - Streaming

Atmosfera i COVID19Videos del cicle

Atmosfera i COVID19

Atmosfera i COVID19

Dr. Xavier Querol, IDAEA-CSIC

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls