Al Sud del Nil Blau: Una terra entre dons mons

Autor: Víctor M. Fernández Martínez i Alfredo González Ruibal

Al Sud del Nil Blau: Una terra entre dons mons

Barcelona, estiu, 2001

Núm: 11

Format: 20,5 x 28,7 cm

12 pàgines

Idiomes: Català i castellà

Descarregar versió en PDF

Editat amb motiu de l'exposició "Al sud del Nil Blau: Una terra entre dos mons", organitzada per la Residència d'Investigadors i la Fundació General de l'Universitat Complutense de Madrid, i celebrada a l'estiu a la Sala d'Exposicions de la Residència d'Investigadors.

Els treballs arqueològics en el Nil Blau portats a terme per un equip de la Universitat Complutense en col·laboració amb altres centres espanyols i estrangers a la vora oriental del riu al sud-est de Jartum, i varen continuar cap al sud per començar l'exploració de la regió del Nil Blau a Etiòpia.

La importància de la arqueologia del Nil Blau radica en el fet d'haver estat una via de comunicació fonamental entre les planúries del sud del Sàhara i les Terres Altes de l'Àfrica Oriental. Quan a mitjans de l'holocè els primers pastors africans iniciaren el rumb cap al sud empesos per l'aridesa sahariana, per estendre després l'economia de producció en quart nord-oriental del continent.

 

Per a sol·licitar aquesta publicació a ho podeu fer a :

 

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls