Joan Ferraté

Autor: Aula Carles Riba - Edició a cura de Jordi Malé

Joan Ferraté

Barcelona, 2005

Núm: 23

Format: 14x20 cm

204 pàgines

Idiomes: Català

Descarregar versió en PDF

Joan Ferraté (1924-2003) ha estat un dels més destacats teòrics i crítics literaris europeus del segle xx, a més d’un rigorós editor, un insòlit poeta i un competent traductor. Un seguit de facetes que en ell derivaven d’una mateixa pràctica: la lectura, que dugué a terme amb abnegació, solvència i, per damunt de tot, responsabilitat. Tot el que escriví sobre literatura, especialment sobre poesia, i tota la seva literatura, tant original com d’apropiació, no foren sinó la seva resposta a un cúmul de lectures, que abracen des dels clàssics antics fins als autors que li foren coetanis. Lectures que l’acompanyaren al llarg de la seva vida, i lectures que volgué compartir amb tots aquells que cerquen en la literatura una manera d’experimentar el món a través del llenguatge -i ben sovint, alhora, de divertir-s’hi.
L’Aula Carles Riba i la Residència d’Investigadors - CSIC-Generalitat de Catalunya van retre un homenatge a Joan Ferraté el 27 de febrer de 2004 mitjançant una jornada en què, a més d’evocar la seva figura, es van estudiar els diversos caires de la seva obra. Aquest volum en recull les actes.

 

Per a sol·licitar aquesta publicació a ho podeu fer a :

 

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls