Salut i societat a les ports del segle XXI Memorial Félix Martí Ibáñez (1911-1972)

Autor: Josep Pardo Tomàs i Àlvar Martínez Vidal

Salut i societat a les ports del segle XXI Memorial Félix Martí Ibáñez (1911-1972)

Barcelona, desembre 2006

Núm: 28

Format: 14 x 20 cm

144 pàgines

Idiomes: Català.

Descarregar versió en PDF

Cicle de conferències celebrat els mesos de gener i febrer de 2004 en la Residencia de Investigadores CSIC-Generalitat de Catalunya

El Grup de Recerca Consolidat «Francesc Salvà», del qual formen part historiadors de la ciència, la tecnologia i la medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat Politècnica de Catalunya i del Consell Superior d’Investigacions Científiques, es va proposar, cap a finals de l’any 2002, d’organitzar el «Memorial Félix Martí Ibáñez (1911-1972)». La intenció era que la sèrie d’activitats programades per als anys 2003 i 2004 (conferències, exposicions, cursos de doctorat, etc.) anaren més enllà d’una voluntat commemorativa de la figura d’aquest metge, sexòleg i llibertari, la memòria del qual pensàvem que era necessari recuperar.
Per això ens va semblar que una bona manera de tancar els actes del Memorial era organitzar un cicle de conferències que, partint de la situació històrica on Martí Ibáñez va iniciar la seua complexa i variada activitat mèdica, política i cultural, arribara a plantejar també una mirada crítica i preocupada a la situació del nostre present i del futur més immediat.
Sorgí així la idea d'aquest cicle sota el títol de «Salut i societat a les portes del segle XXI», al qual vam invitar a participar diversos especialistes en salut pública i en història de la medicina.

La Residència d’Investigadors va acollir generosament i entusiasta aquesta idea i aquell esforç concretat en els mesos de gener i febrer de 2004 i va proposar publicar en un llibre aquelles conferències, afegint-hi una petita ressenya biogràfica de Martí Ibáñez i una bibliografia que donara l’oportunitat a tots els interessats d’acostar-se a la seua obra i al temps que la va fer possible.

 

Per a sol·licitar aquesta publicació a ho podeu fer a :

 

CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls