Canvi climàtic, crisi energètica i decreixement: les qüestions clau

Cicle: L'escalfament climàtic: Solucions energètiques d'avui per a demà

24/04/2023
Conferència
Per a: Dr. Antonio Turiel (ICM-CSIC)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00

A mesura que el caos climàtic es va fent més fort, a mesura que la crisi energètica no dona treva, a mesura que les solucions proposades comencen a mostrar les seves greus mancances, s'està obrint el debat sobre la necessària i ràpida reducció del consum d'energia i materials, si volem encarar aquests reptes amb mínimes garanties. En aquesta xerrada explicarem per què el decreixement és inevitable i de quina manera cal encarar-ho, sobre tot amb canvis culturals i de comportament, per tal de mantenir uns estàndards de vida propers als actuals.

Curriculum Vitae

Antonio Turiel és Investigador Científic del CSIC a l'Institut de Ciències del Mar. Té dos llicenciatures (Física i Matemàtiques) i un doctorat (Física Teòrica), totes ells per la Universidad Autónoma de Madrid. Les seves línies de recerca són el clima marí i els recursos naturals. Té més de 100 articles publicats en revistes científiques i ha dirigit 5 tesis doctorals. Forma part del Comité Científic de la missió SMOS de l'Agència Espacial Europa i és el coordinador de la Plataforma Temàtica Interdisciplinar del CSIC TELEDETECT. Ha comparegut en qualitat d'expert davant del Parlament Basc (2014), el Congrés de Colòmbia (2021), el Senat d'Espanya (2021), el Parlament de Catalunya (2022) i el Parlament de La Rioja (2022). Amb més de 15 milions de pàgines vistes, el seu blog, The Oil Crash, és una referència en temes de sostenibilitat en castellà.

Presencial + Streaming

 


Dr. Antonio Turiel (ICM-CSIC)

turielweb.jpg

Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació



Amb la col·laboració de:

Institut de Ciències del Mar (ICM - CSIC) Institut de Ciències del Mar (ICM - CSIC)



CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls