Com la física pot ajudar a entendre la pandèmia de la COVID-19

Cicle: SOS! AQUÍ LA TERRA

07/02/2022
Conferència
Per a: Dr. Pere Masjuan (Investigador IFAE)
Lloc: Amfiteatre
Horari: 18:00
Com la física pot ajudar a entendre la pandèmia de la COVID-19

Cicle: SOS! Aquí la Terra. Desafiaments i reptes del Canvi Global

La física, i en especial la física de partícules, usa unes eines matemàtiques molt potents que permeten desxifrar la dinàmica de processos complexos a través d'entendre com interactuen els objectes amb el seu entorn i com aquests es deixen influenciar per ell. A més, els processos a gran escala es poden entendre gràcies als processos a l'escala més petita possible, que ens permeten divisar les regles del joc. Hom es pregunta, doncs, si aquestes regles subjacents de la natura, aquesta comunicació amb l’entorn, es poden utilitzar en altres àmbits i de forma global. En aquesta xerrada, després d'explorar el més gran i el més petit, ens preguntarem sobre la dinàmica de la propagació de la COVID-19 i veurem com les eines de la física de partícules i la cosmologia ens són útils per poder-ne predir la seva evolució, per dissenyar polítiques de mitigació amb el menor impacte possible en la societat.

Currículum Vitae 

Dr. Pere Masjuan i Queralt

Afiliació: Professor Agregat del Grup de Física Teòrica del Departament de Física de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), membre del Grup de Física Teòrica de l'Institut de Física d'Altes Energies (IFAE), i del Barcelona Institute for Science and Technology (BIST)

CV: El Dr. Pere Masjuan és investigador del grup de Física Teòrica de l'Institut de Física d'Altes Energies, professor agregat de la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinador general del màster en física d'altes energies, astrofísica i cosmologia de la mateixa universitat. La seva recerca se centra en la fenomenologia de la física de partícules. Ha fet estades postdoctorals de llarga durada en diferents centres europeus (Universitat de Viena, Universitat de Granada, Institut de Física Nuclear de Mainz) i ha rebut diferents premis al llarg de la seva carrera investigadora (Premi Extraordinari de Doctoral, Beca Postdoctoral Marie-Skłodowska-Curie, Beca Postdoctoral Beatriu de Pinós, Lectorat Serra i Húnter, Professor Agregat per Mèrtis Especialment Rellevants, Premi de Recerca a Reptes Urbans de la Ciutat de Barcelona 2020). Actualment combina la recerca fonamental amb la recerca aplicada en aspectes com la propagació de la COVID-19 i el desenvolupament del càncer.

Emissió en Streaming

 


Dr. Pere Masjuan (IFAE)

p-masjuan_ponent.jpg

Vídeos


Organitzat per:

Residència d'Investigadors Residència d'Investigadors

Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) Institució Centres de Recerca de Catalunya (CERCA)

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació

CSIC - Delegació a Catalunya CSIC - Delegació a Catalunya

AGROTECNIO AGROTECNIO

International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE) International Centre for Numerical Methods in Engineering (CIMNE)

Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)

Institut de Física d'Altes Energies (IFAE) Institut de Física d'Altes Energies (IFAE)

Institut Català d'Investigació Química (ICIQ) Institut Català d'Investigació Química (ICIQ)

Computer Vision Center (CVC-UAB) Computer Vision Center (CVC-UAB)




CALENDARI D'ACTIVITATS

Activitats pròpies
Activitats externes

EN DIRECTE!

Podeu seguir les nostres conferències en streaming

LES NOSTRES CONFERÈNCIES

Visita el nostre canal de YouTube

LA NOSTRA IMATGE

Música per a la Ciència

El Mestre Joan Guinjoan ha col•laborat amb la Residència d’Investigadors...
...
Desenvolupament web: WEBfine
Fem servir cookies pròpies i de tercers, per analitzar els seus hàbits de navegació. Si continua navegant considerem que accepta l'ús de cookies. OK | més detalls